İstanbul Gündemi

Birol Aydın’dan Murat Kurum’a sert ‘Gazze’ tepkisi! ‘Onun adına utandım’

Konuk olduğu canlı yayında Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum’u Gazze ile ilgili sözleri üzerinden eleştiren Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, “Onun adına utandım” dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Mart 2024 Cuma 11:56

Cumhur İttifakı’nın İBB seçimini kazanması halinde Gazzelilerin de sevineceğini söyleyen İBB Başkan Adayı Murat Kurum’a Saadet Partili Birol Aydın’dan tepki geldi.

“İSTANBUL YEREL SEÇİMİNİ GAZZE İLE PARALELLİK KURARAK BİR PROPAGANDA, İSTİSMAR VESİLESİ YAPABİLİRSİN?”

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum’u eleştiren Birol Aydın, İstanbul başlı başına İslam dünyasının değil, dünyanın baş şehridir. Başta Avrupa ülkeleri, başkentler, büyükşehirler her hafta sonu on binlerce, yüz binlerce insanla birlikte Gazze’de olup bitenlere protesto eden, kendi hükümetlerini protesto edenlerle dolup taşmışken, İstanbul maalesef çok edilgen ve çok pasif bir durumda. Yönetimiyle, halkıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla. Kötü bir sınav veriyoruz biz. Biz İstanbul olarak dün Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Irak’ta olup bitenler karşısında Beyazıt’ta, Çağlayan’da, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda, Yenikapı’da yürüyüşler, protestolar yapardık. Halk olarak bunu yapardık. İsyan tarafımızı gösterebilirdik. Bir şekilde yöneticilere, emperyal güçlere Türkiye’nin duruşunu, varlığını hissettirebilirdik. Ama şu anda toplanamıyoruz. Çok acı bir durum. Gazze üzerinden istismarlar yapılıyor. Ben çok üzüldüm. Hiç tahmin etmezdim. Murat Kurum Bey, Gazze ile ilgili bir açıklama yapınca onun adına utandım. Hiçbir şey yapmadığın halde, ‘mış gibi’ bile yapmadığın halde nasıl olur da İstanbul yerel seçimini Gazze ile paralellik kurarak bir propaganda, istismar vesilesi yapabilirsin? Utandım onun adına. Bu sığlıkla seçim yarışında olmak bile bana zül geliyor. Rakibinin bir kalibresi olur. Oy almak için bir kısım kavramları istismar etmeyi göze almak bitmişliktir” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi