İstanbul Gündemi

BUĞRA KAVUNCU, KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 13:34

Kalabalık bir heyetle birlikte, Tozkoparan’daki Kentsel Dönüşüm Ofisine gelen Kavuncu, burada mağdur edilen ev sahiplerini ve konuyla ilgili mağdurların haklarını arayan avukatları dinledi. Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin bahçesine alınmayan vatandaşlar, “Burası bizim, bizim” diyerek tepki gösterdi.

“FAİZ KOYUYORLAR, SABİT BİR FİYAT YOK”

Mağdur vatandaşlardan biri, “Bizler rantsal dönüşüme karşıyız. Bir sabah gözümüzü açtığımızda, kapılarımıza asılmış birer tane tebligatnameyle uyandık. Ve bizi o kadar zor durumda bıraktılar ki… Öncesinde bize muvafakatname gönderdiler, içeriğine itiraz ettik. Sadece ismini değiştirdiler ve sözleşme dediler. Bize daireleri tekrar vereceklerini söylüyorlar fakat buna faiz koyuyorlar, sabit bir fiyat yok. Yani bizden bir de para isteniyor ve ‘gelin imza atın’ deniyor. Ben imza atacağım, daireler bitecek de ben önüme çıkacak mali külfeti bilmeden nasıl imza atacağım? Ve 6 ayda bir, memur zam endeksine göre dairelere de zam uygulanacak. Bakan Bey geldiği zaman dedi ki; ‘Eğer istemiyorsanız satın dairelerinizi, Güngören’de 2-3 tane daire alın.’ Güngören’de daire fiyatlarını biliyor mu acaba kendisi?” diyerek tepki gösterdi.

“BU KONUNUN GÜNDEME GETİRİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Mağdurları dinleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Biz sizleri dinleyip, sizlerin yaşadıkları mağduriyeti daha fazla duyurabilmek adına geldik. İlçe Başkanımız yaklaşık 10 gündür bizi bilgilendiriyor buradaki konuyla ilgili. Bana hepiniz tek tek anlattınız; yaşanılan en büyük sıkıntılardan biri, şeffaf bir süreç işlemiyor. Belli ki kafanızdaki birçok soruya hâlâ cevap bulamamışsınız. İkinicisi, size 22 Aralık’ta ‘evlerinizi boşaltın’ diye tebligat yapılmış ve 22 Ocak’a kadar süre verilmiş. Bu bilgilendirme de yeterli bir şekilde yapılmamış ve bu da sizi mağdur ediyor. Devletin belirlediği kira yardımı da standart ve yalnızca devletten alacağınız yardımla yetinmek zorunda bırakılıyorsunuz. Bu da sizi mağdur ediyor. Bunu da dinledik ve anladık. İnsan odaklı, şeffaf bir süreci yaşamak istiyorsunuz. Sonuna kadar haklısınız. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bu konunun hem Meclis’te vekillerimiz vasıtasıyla gündeme getirilmesini hem de İstanbul’daki her türlü yetkili ortamda sesinizin duyurulmasını sağlayacağız” dedi.

Tozkoparan’da mağdur edilen vatandaşlar, kendilerine Bakanlık tarafından verilen sözleşmeleri Kentsel Dönüşüm Ofisinin bahçesine fırlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi