İstanbul Gündemi

ALİ RIZA YILDIRIM’DAN ‘ÜMRANİYE’Yİ KONUŞALIM’ TEPKİSİ!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 11:35

Ocak ayı ikinci oturumunu tamamlayan Ümraniye meclisinde CHP‘li meclis üyesi Ali Rıza Yıldırım gündem dışı konuştu. Partisi adına söz alan Ali Rıza Yıldırım, ülke ve dünya gündemine ait genel konuların mecliste konuşulduğu sırada bazı üyelerin ‘bunların yeri burası değil, Ümraniye‘nin meselelerini konuşalım’ şeklindeki karşı çıkmalarına tepki gösterdi. Ülke gündemini konuşurken Ümraniye‘yi bu meselelerin dışında tutmanın çok yanlış bir davranış olduğunu belirten Ali Rıza Yıldırım “Ümraniye‘nin güvenliği, sağlığı, Türkiye‘den, İstanbul‘dan bağımsız değildir. Bu konuları konuşmak, Ümraniye‘yi konuşmak anlamına gelir” dedi. Ali Rıza Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

“KURAKLIK GELİYOR, SUSUP OTURACAK MIYIZ?”

“Aşağı yukarı bu mecliste herkes dünya küçük küresel bir köy cümlesini duymuştur. Bu cümle şu anlama geliyor; dünyada herkes birbirini görüyor, biliyor. Yani Ümraniyeli biri sabah kalkıyor, 5 dolara bir ihtiyacını Çin‘den sipariş edebiliyor ya da aynı gün Afrika‘dan birisi Modoko’dan mobilya siparişi verebiliyor. Ya da gelip hastanelerimizde saç ektiriyor. Ümraniye de bu küresel köyün bir parçası. Ümraniye‘yi bunun dışında tutup bağlarını koparırsanız, zayıflar, geri kalır ve Ümraniye için hiç iyi olmaz. Ümraniye‘nin şehirleşmesi, güvenliği, sağlığı ve enerji tüketimi Türkiye‘den, İstanbul‘dan bağımsız değildir. Bu konuları bu mecliste konuşmak Ümraniye‘yi konuşmak anlamına gelir. Mesela bir üyemiz burada covid ile ilgili konuşursa ‘sen sus, bu Ümraniye‘nin işi değil, bu bilim kurulunun işi’ diye sözlerine müdahale etmemeliyiz. Covid’den daha büyük bir problem var, kuraklık geliyor. Bu konu hakkında konuşursak ‘sen sus bu çevre Bakanlığı’nın işi’ mi diyeceğiz? Sokaklarda vatandaşlardan oy istedik ve seçildik. Büyüklerimizden, ülkemizin kurucularımızdan, değerlerimizden bahsedip onları anlamayacak mıyız? Bir kadın ihlale uğrayıp mağdur olmuşsa bunu burada konuşup Ümraniye halkını haberdar etmeyecek miyiz? Ümraniye ilçesi, 50 şehrimizden nüfus ve ekonomik olarak daha büyük. Biz Ümraniye‘nin sanayisinden ticaretinden bihaber mi olacağız? Bizleri yanlarında hissetseler daha iyi olmaz mı?” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi