İstanbul Gündemi

CHP ‘Baba’ mı diyecek, ‘Oğul’ mu?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde görüşmesinin detaylarına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Siyasi kulislerde İmamoğlu'nun kendisi için 'oğlum' diyen Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkmak istediği iddia edildi.
CHP ‘Baba’ mı diyecek, ‘Oğul’ mu?
Haberler / Politika
3 Haziran 2023 Cumartesi 13:17

28 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra “değişim” açıklamaları gündemde geniş yankı uyandıran Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim gecesinden 4 gün sonra CHP Genel Merkezi’ne gelmişti. Birebir yapılan görüşmede konuşulanlar merak konusu olurken, Gazeteci Abdülkadir Selvi’den çarpıcı bir iddia geldi.

SELVİ: “KILIÇDAROĞLU ONA CHP GENEL BAŞKANLIĞI’NI UNUT MESAJINI VERMİŞ”

Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüşmesini Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesine taşıdı. Selvi, “Ekrem İmamoğlu’nun olağanüstü kurultay talepleri karşısında Kılıçdaroğlu, olağan kurultay sürecini başlatacağını söylemekle yetindi. Bu demektir ki: 'Ekrem, senin belediye başkan adayı olmana ben karar vereceğim. Seni İstanbul’da tekrar aday göstereceğiz. Sen İstanbul’a dön. İstanbul’a odaklan. Bütün enerjinle İstanbul’u yerel seçimlere hazırla. İstanbul’u tekrar kazanalım. Bu kez de belediye seçimlerini alırız. Diğer başlıklara seçimden sonra bakarız. Sen şu anda İstanbul’u tekrar almaktan başka bir şeyle ilgilenme. Kılıçdaroğlu ona CHP Genel Başkanlığı’nı unut mesajını vermiş. İmamoğlu’nun bir kazanımı olmuş. Ankara’dan, İstanbul’a tekrar aday gösterileceği güvencesini alarak dönmüş” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: "GÖNÜLLERİ KAZANMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Seçimden sonra Twitter hesabından bir video paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün büyük hayal kırıklığı yaşayan on milyonların olduğunun farkındayım. Sevgili çocuklar sakın ama sakın üzülmeyin. Kıymetli gençler sakın ama sakın umutsuzluğa asla kapılmayın. Hanımefendiler asla tedirgin olmayın. Beyefendiler başınız dik yürümeye devam edin. Biz az zamanda çok ve büyük işler başarabilen bir ulusuz. Yine başarırız. Benzer bir hayal kırıklığı bundan 5 yıl önce de yaşanmıştı. Ama sadece 9 ay sonra yerel seçimlerde muazzam sonuçlar elde ettik. Doğru işler yaptık ve hep birlikte sonuç aldık birlikte başardık. Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim, aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık. Tıpkı 38 yaşındaki Mustafa Kemal Atatürk gibi tıpkı 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet gibi yapacağız. Bugün 29 Mayıs, bugün İstanbul'un fethinin 570’inci yıl dönümü. Asırlar boyu ne ordular ne komutanlar İstanbul kapısından eli boş döndü. Ama gün geldi yöntemle araçlar değiştiren Mehmet fethetti, Fatih oldu. Sadece bu kadim şehri değil, bu şehirde yaşayanların gönüllünü de fethetti. Böylece fethi kalıcı kıldı, biz de gönülleri fethetmek için yola çıktık. Bundan sonra bütün gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz. Büyük Atatürk diyor ki; ‘umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır’ İstanbul'da benim gibi milyonlarca, Türkiye'de on milyonlarca umutlu hem de çok umutlu demokrasi, neferleri var. Bu seçim kampanyasında onların inançlı, dirençli asla vazgeçmeyen mücadelelerine defalarca tanık oldum. Başta demokrasi neferleri olan sizleri, sevgili çocukları, o canım gençleri, anneleri ve bütün İstanbulluları bugün saat 21.00’de Maltepe Meydanı'nda düzenlediğimiz 570’inci fetih etkinliklerine davet ediyorum. Bu akşam orada göz göze geleceğiz, yürek yüreğe olacağız. Yapacaklarımızı ve değişimi konuşacağız. Tüm kalpleri fethetmek için nasıl daha hızlı koşacağımızı birlikte paylaşacağız. Bana inanın yolumuz uzun, gençliğimiz var inancımız tam ve bana güvenin. Her şey çok güzel olacak" dedi.

SARIGÜL, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERMİŞTİ

Muhalefette Kılıçdaroğlu tartışmaları sürerken CHP’den Erzincan Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, “Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. Ben ayrıntı anlatmak istemiyorum. Altılı masadaki liderler tek tek çıkıp neden gidip miting yapmadılar. Meral Hanım bir tek dolaştı. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu biraz yalnız bırakıldı. 14 Mayıs'tan sonra psikolojik üstünlüğü iktidara kaptırdık. Birinci turda kaybeden iktidardı, biz alana çıkamadık” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na destek vermişti.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NA ‘HATA’ MESAJI!

Önce sosyal medya hesabından "Değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim" mesajını paylaşan, ardından da İstanbul’un Fetih yıldönümü töreninde “Sizinle beraber yol yürüyeceğim. Biz o dünyaları artık değiştirmek istiyoruz” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunan Sarıgül, şunları söylemişti: “Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal'ın karşısına çıkmasaydım bir kurultay sonra çıksaydım... Ben 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik.”

KONGRE NE ZAMAN YAPILACAK?

Seçimlerin ardından CHP’de kongre gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun henüz hangi tarihte kongre yapacağı netlik kazanmazken, Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu A takımından kongre için her olasılığı ve takvimlendirme planlarını istedi.

CHP TARİHİNDE KONGRELER...

Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri’nde istediği sonucu elde edemeyen CHP’de kongre tartışmaları sürerken, partinin geçmiş yıllarda yaptığı en dikkat çekici kongreleri sizler için derledik. İşte o kongreler ve detayları...

ECEVİT EZİCİ ÇOĞUNLUKLA KAZANMIŞTI

1972 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beşinci Olağanüstü Kurultayı’nda Bülent Ecevit ve İsmet İnönü karşı karşıya gelmişti. Ecevit, 14 Mayıs’ta, gerçekleştirilen olağanüstü kurultayda 51 il başkanı tarafından aday gösterilmiş, 913 delegeden 826’sının oyunu alarak ezici bir çoğunlukla seçilmişti.

BAYKAL’IN SARIGÜL’E KARŞI ZAFERİ...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 13. Olağanüstü Kurultayı, yeni lideri seçmek üzere 29 ve 30 Ocak 2005 tarihlerinde gerçekleştirildi. Mevcut lider Deniz Baykal'a Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül liderlik için meydan okudu. Kongrede, Sarıgül'ün yüzde 40,6'sına karşılık delegelerin yüzde 59,4'ünün oyunu alan Baykal yeniden Genel Başkan seçilmişti.

36. OLAĞAN KONGREDEN KILIÇDAROĞLU ZAFERLE AYRILMIŞTI

36. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 3-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Genel başkanlığa adaylığını açıklayan beş kişi arasından sadece Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, delege üyelerinden resmî olarak adaylık için gereken 127 imzayı toplamışlardı. Dönemin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 790, dönemin Yalova milletvekili Muharrem İnce ise 447 oy almıştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi