İstanbul Gündemi

CHP delegeleri ‘değişim’ dedi! Özgür Özel CHP yeni lideri oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni genel başkanı belli oldu. 38. Olağan Kurultayın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel partinin yeni lideri oldu.
CHP delegeleri ‘değişim’ dedi! Özgür Özel CHP yeni lideri oldu!
Haberler / Politika
5 Kasım 2023 Pazar 09:21

Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı.

8. GENEL BAŞKAN

Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Özel, yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

İLK TURDA SALT ÇOĞUNLUK ŞARTI ARANMIŞTI

Dün, saat 21.00’de başlayan ilk tur seçim için oy verme işlemi saat 23.00’te tamamlanmıştı. Oy verme işleminde 1366 kurultay delegesi, 23 sandıkta tercihini yapmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarıştığı seçimin ilk turunda salt çoğunluk şartı aranmıştı. Seçim salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura kalmıştı. İlk tur seçimde Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy almış, 18 oy geçersiz sayılmış, 2 delege oy kullanmamıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: “DURMAYACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ”

Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özgür Özel, CHP'nin ve Türkiye'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum." dedi. Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi.

"BÜYÜK BİR ZAFERİ KAZANACAĞIZ"

Bu zor süreçte hiçbir kırgınlık çıkarmayacağına söz veren Özel, şunları kaydetti: "Grubumuz, pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonundaki mücadelesine büyük bir enerjiyle ve tek yumruk devam edecek. Bizler de hep birlikte 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzle yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. Omuz omuza çalışacağız, elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyorum."

KILIÇDAROĞLU, ÖZGÜR ÖZEL'İ TEBRİK ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

PM VE YDK SEÇİMLERİ BUGÜN YAPILACAK

CHP Kurultayı’nda bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) seçimleri için adaylık başvurusu dün saat 17.30’a kadar gerçekleştirilmişti. Bugün de 09.30-10.30 saatleri arası eksikliklerin tamamlanması için süre verilecek. CHP’de, PM’ye adaylık için de 10 delegenin imzası gerekiyor. Her delege birden fazla aday için oy verebiliyor. Bugün, 60 üyeli PM’nin yanı sıra 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için de seçim yapılacak.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ADINA SAHTE MESAJLAR GÖNDERİLDİ

Öte yandan CHP'de seçimin ikinci tura kalmasının ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına sahte mesajlar atıldığı açıklandı. CHP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Büyük Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına aşağıdaki sahte mesaj atılmıştır. Çelik konuyla ilgili delegelere mesaj atmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi