İstanbul Gündemi

CHP Kurultayı'nda sıcak saatler! Bir isim daha adaylıktan çekildi!

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Kunter Öymen, partisindeki genel başkanlık yarışının antidemokratik bir ortamda gerçekleştiğini iddia ederek adaylıktan çekildiğini belirtti.
CHP Kurultayı'nda sıcak saatler! Bir isim daha adaylıktan çekildi!
Haberler / Politika
4 Kasım 2023 Cumartesi 15:31

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nda sıcak gelişmeler devam ediyor. Sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkan Adaylığından çekilen İlhan Cihaner’in ardından Örsan Öymen de adaylıktan çekildiğini duyurdu.

“KAYBEDEN NE YAZIK Kİ CHP VE TÜRKİYE OLMUŞTUR”

Örsan Öymen, kürsüdeki konuşmasından dakikalar sonra, X hesabından yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. Öymen'in açıklaması şu şekilde: "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların 'yarışına' dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur."

KÜRSÜDE NE DEMİŞTİ?

Örsan Öymen, kürsüde yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti: "Gerçekleri olduğu gibi ortaya koymamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş, 13 yılda bütün seçimler kaybedilmiş, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir. CHP'nin oyu yüzde 22-26 bandında sıkışmış kalmış. Yüzde 48 değerli bir oydur fakat önceki seçimlerde de adayların toplam oyu yüzde 48'di."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi