İstanbul Gündemi

CHP'li Başkan'dan AK Partili Vatandaşlara Ben Sizin Başkanınız Değilim”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Mayıs 2015 Cuma 10:31
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclis salonunda bulunan AK Partili Meclis üyeleri ve meclisi izlemeye gelen AK Partili vatandaşlara arkasını dönerek yaptığı konuşmada ben sizin belediye başkanınız değilim, size hitap etmiyorum” dedi.
Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci oturumu bol tartışmalı ve gerilimli anlara sahne oldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in; AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar'ın çabaları ve İstanbul İl Başkanlığının desteği ile son anda torba yasaya dahil edilmesi sağlanan 2981 sayılı yasa ile ilgili mecliste şov yapma çabası vatandaşın tepkisini topladı. Aldığı tepki üzerine vatandaşa arkasını dönerek, ben sizin başkanınız değilim, size hitap etmeyeceğim” demesi ve konuşmasını CHP grubuna yüzünü, AK Parti grubuna ve meclisi izlemeye gelen vatandaşlara arkasını dönerek sürdürmesi, daha sert tepki almasına neden oldu ve vatandaşlar tarafından yuhalandı.
Nurettin Çelik: AK Partinin çalışmaları üzerinden şov yapamazsınız!
Meclis salonunda ilk olarak söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Çelik, Sarıyer'in en önemli sorunların olan mülkiyet meselesine dair, ilk günden bugüne dek tüm partiler tarafından yapılan çalışmaları özetledi.
Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde çıkarılan, hisse tapulu veya kamu arazisine yer yapan vatandaşların, tapu tahsis belgesiyle tapularını alacaklarına dair çalışmanın, bugün CHP il başkanı olan Murat Karayalçın tarafından engellendiğini söyleyen Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Tapu çalışmalarını CHP engelledi” 
Şuan da CHP İl Başkanı, o gün SHP Genel Başkanı olan Murat Karayalçın ve 109 arkadaşı anayasa mahkemesine dava açarak bu kanunun Boğaziçi imar kanunun yetkili olduğu alanlarda iptaline ilişkin dava açtılar ve vatandaşın tapu almasını o günden bu yana engellediler. 
Gelelim bugüne; AK Parti tarafından üzerinde çalışılan 5393 sayılı yasa ile büyükşehir belediyesinin belediye başkanının yetkilerinin, ilçe başkanlarına devri ile alakalı yasayı yine CHP durdurmuştur. Anayasa Mahkemesinde, Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla durduruldu. Değerli Sarıyerliler şu gerçeği iyi bilin AK Parti olarak biz Sarıyer halkının sonuna kadar Sarıyer'de kalmasını istiyoruz. İnsanların alın teri emeğiyle göz nuruyla ve her türlü sıkıntıyla yapmış olduğu yerlerde kalmasını istiyoruz. Bunun için zamanında Ankara'nın soğuğunda, gece sokaklarda, meclis kapılarında beklediğimiz günlere muhtarlarımız bizzat şahittir. 
Ve şimdi AK Parti Sarıyer İlçe Başkanımızın bizzat verdiği emeklerle, İl Başkanlığımızın desteği ve Milletvekillerimizin gayretli çalışması ile 2981 sayılı yasanın 3 sene ertelenmesini sağladık. Görüyoruz ki belediye başkanı Şükrü bey, tamamen AK Partili kadrolar tarafından yapılan bu çalışmayı da şova dönüştürme çabası içerisinde. Vatandaşa haftalar öncesinden dağıtılan bildirilerde sözümüzü tutuyoruz, sizin için önergemizi veriyoruz” şeklinde söylemlerle bu çalışmayı sahiplenmeye çalışıyor, lütfen kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın, AK Parti'nin çalışmaları üzerinden kendisine şov yapmaya kalkmasın.
Sarıyerlilerin menfaati gereği olan her çalışmaya destek veriyoruz
Bizler, ilk meclis toplantımızda verdiğimiz sözün arkasındayız. Ne demiştik? Sarıyer'de körü körüne muhalefet yapmayacağız, Sarıyerlilerin menfaati gereği olan her çalışmaya destek vereceğiz. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanımız Ankara'da konu için yasal zemin hazırladı, şimdi top Sarıyer'de. Bizler burada Sarıyerlilerin menfaati gereği yerel yönetime destek veriyoruz ve bir adım öne geçerek, büyükşehir yetkilerinin Sarıyer belediyesine devredilmesine dair önergeyi Sarıyer Belediyesi'nden önce biz sunuyoruz. Sarıyer'de muhalefette bulunmamıza rağmen pasif siyaset değil aktif siyaset yaparak, hem TBMM'de hem de Sarıyer Belediyesi çalışmalarında vatandaşın önünü açacak, vatandaş menfaatine çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” 
Şükrü Genç: Neden olayı Karayalçın'a kadar götürdünüz? 
AK Parti Sarıyer'in önergeye muhalefet edeceğini düşünerek, haftalar öncesinde hazırlanan bildirilerde vatandaşa kimin sizin yanınızda olduğunu görmek için meclise gel” davetinde bulunan Şükrü Genç, bu hamlenin samimi olmadığını iddia etti.
AK Parti'nin Sarıyer Belediyesini destekleyen önergesini ve Nurettin Çelik'in konuşmasını eleştiren Genç, Nurettin bey, bakın ben çocuk değilim kardeşim. Böyle bir önergenin otak bir önerge verilmesi gerekirken niye fırsatçılık yapıp olayı AKP – CHP'ye ve Murat Karayalçın'lara götürdünüz.” Diye başladığı konuşmasını şu cümlelerle devam ettirdi:
Ben belediye başkanlığına havadan gelmedim. Bu mücadelenin yıllardır içindeyim. Yapılmaya çalışılan kamulaştırmaya karşı yıllarca mücadele verdim. 2981 sayılı yasanın kaldırılması 3 yıl ertelendi. Bu işin altında belediye başkanı olarak Şükrü Genç'in de adı var.” Şeklinde konuşan Şükrü Genç, AK Parti grubuna Yalan söyleyip üste çıkmaya çalışmayın” diye hitap edince, AK Partililer ifadeye itiraz ederek başkanın özür dilemesini istediler. 
Mecliste hararetli dakikalar yaşandı 
Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun'un Şükrü Genç'i ifadelerini dikkatli kullanması yönünde uyarması üzerine CHP'lilerle Hüseyin Coşkun arasında da gerginlik yaşandı. Şükrü Genç özür dilememekte direnip, meclis başkanı da ifadenin meclis tutanaklarından çıkartılması özür yerine geçer” demesi ortamı sakinleştirmeyince Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ben sizin belediye başkanınız değilim size konuşmak istemiyorum, arkamı dönüyorum, kendi grubuma konuşacağım” dedi. Genç'in bu tavrı yüzünü döndüğü vatandaşlar ve CHP'li meclis üyeleri tarafından alkış alırken, arkasını döndüğü AK Partili meclis üyeleri tarafından protesto edilip, yine arkasını döndüğü vatandaşlar tarafından yuhalanmasına neden oldu. 
Bu atmosferde sağlıklı çalışma yapılamayacağını düşünen Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, oturuma ara verip grup başkanları ile görüşmek istediğini söylemesine rağmen Şükrü Genç kürsüden inmemekte ve konuşmasına devam etmekte ısrar etti. Bunun üzerine CHP'den seçilen Hüseyin Coşkun lütfen riayet edin” diye konuştu. Başkan Genç'in, meclis başkanından gelen uyarıyı dikkate almadan konuşmasına devam etmesi ve karmaşanın artarak devam etmesi üzerine daha sert şekilde çıkış yapan Coşkun, Böyle bir şey olamaz, ben eğer burada oturuyorsam beni dinleyeceksiniz, 5 dakika gurup başkanlarıyla görüşeceğim lütfen dinleyin dedi” ve mikrofonları kapatarak oturuma ara verdi. 
Verilen aranın ardında yeniden toplanan meclis toplantısı, konuşmaların tamamlanması ile Cuma günü ikinci oturumda buluşmak üzere sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi