İstanbul Gündemi

CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ÜMRANİYE’DE TÖRENLE KUTLANDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Eylül 2020 Çarşamba 15:31

9 Eylül 1923’te kurulan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 97’nci yıldönümünü törenlerle kutladı.

 

CHP Ümraniye İlçe Başkanlığı, bu önemli günde bir kutlama töreni düzenledi. Ümraniye Kaymakamlığı önündeki tören alanında tüm ilçe parti kadrosunun hazır bulunduğu tören, partinin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Atatürk heykeli önüne çelenk bırakan CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, CHP Genel Merkezi tarafından yollanan mesajı okudu.

 

Mesajda, “Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas’ta, Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizmin karşısındaki kararlılığı, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97’nici kuruluş yıldönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında olacağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyet seviyesine, onun da ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin’ olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililer’e, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Başkan Kızılkaya katılımlarından ötürü partili üyelere ve vatandaşlara teşekkür ederek töreni sonlandırdı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi