İstanbul Gündemi

Destici'den çok konuşulacak açıklama! ‘Muhalefetin eline koz verildi’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Nisan 2023 Pazar 10:39

Cumhur İttifakı’ndaki partiler genel seçimlere kendi isim ve logolarıyla girme kararı alırken, ittifaka katılan HÜDA Par ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.

“TERÖR ÖRGÜTÜ HANGİ MENSUBA AİT OLURSA OLSUN TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

HÜDA PAR ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Destici, “Parti programında yazan olumsuzluklara katılmıyorum ama teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece herkes fikrini söyleyebilir. Özerklik, ana dilde eğitim gibi söylemler düşünce hürriyetidir. Yeter ki bunları terör ya da şiddetle gerçekleştirmeye çalışmasınlar. Aynı HDP gibi. 'HDP eşittir HÜDA PAR' değildir. HÜDA PAR'ın şu anda bir terör örgütüyle ilgili bağlantısı yoktur. HÜDA PAR içinden bazı yöneticilerin 'Hizbullah terör örgütü değildir' söylemleri doğru değildir. Terör örgütü hangi mensuba ait olursa olsun terör örgütüdür” diye konuştu.

“HÜDA PAR CUMHUR İTTİFAKI'NDA DEĞİLDİR”

HÜDA PAR'ın kendi görüşlerine uymadığını dile getiren Destici, “HÜDA Par’ın AK Parti listelerinden seçime girmesi AK Parti'nin bileceği iş. Ben BBP olarak HÜDA PAR'la böyle bir iş birliği yapmam. Bunu doğru bulmadığımı Sayın Cumhurbaşkanına ilettim. HÜDA PAR Cumhur İttifakı'nda değildir, sadece AK Parti listelerinden seçime giren bir partidir. HÜDA PAR'ın terörle ilişkilendirilmesine ilişkin algı yapılıyor. Muhalefetin eline koz verildi. Ne getirir, ne götürür, bunun hesabı yapıldı mı bilmiyorum. Bu bizim milli görüşümüze uymuyor. Dediğim gibi, ben böyle bir işi bire bir yapmam” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi