İstanbul Gündemi

Kaftancıoğlu saldırı iddiaları hakkında konuştu: ‘İl Başkanlığımıza isabet eden mermi...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
6 Nisan 2023 Perşembe 13:35

Geçtiğimiz günlerde siyasete bomba gibi düşen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunların ardından, bu kez de CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı yapıldığı ifade edildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İddiaya göre, Seyrantepe’de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının da olduğu caddeden silah sesleri yükseldi. Bunun üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yapılan incelemede CHP İl binasının karşısındaki binadan silah sesleri duyulduğu, olay yerinde boş kovanlar bulunmasının ardından binada yoğun bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

“İL BAŞKANLIĞIMIZA YÖNELİK DÜZENLENDİĞİ DÜŞÜNÜLEN BİR SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Kurşunların il binasına isabet etmediğini söyleyen Başkan Kaftancıoğlu, “Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahallinde boş kovanlar bulunmuştur” dedi.

“UMARIM TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA GELİR”

Yetkililerden açıklama beklediklerini belirten Kaftancıoğlu, “Kesin il binası mıdır hedef değil midir bunun cevabını ben de merak ediyorum. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler bir an önce bu yanıtı verirler. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır. Bir bekçi eğer değilse ya da ne amaçla geldiyse umarım tatmin edici bir açıklama gelir. Ancak bir haftada iki siyasi partinin binasına doğru ateş açılması ihtimali milli piyangonun çıkması ihtimali kadardır” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi