İstanbul Gündemi

DEVA PARTİSİ’NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Kasım 2020 Çarşamba 12:09

Hepimizi derinden etkileyen İzmir depremi sonrasında Demokrasi ve Atılım Partisi, hükümetin afet yönetim politikaları hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Partinin Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, İzmir depreminin risk ve afet yönetimine dair mevcut kapasiteyi değerlendirmek için son derece önemli bir uyarı olduğunu belirtti.

 

Ülkemizin afetlere hazır olmayıp, afet öncesi risk azaltma, afet sırasında müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında yetersiz olduğunu belirten Ekmen, “Afet sonrası en acil ihtiyacın çadır, battaniye ve gıda olduğu göz önüne alındığında, AFAD’ın ilk çağrısının battaniye ve gıda yardım talebi olması depreme hazırlıksız yakalanıldığını göstermesi açısından bu yetersizliğin en çarpıcı ve vahim örneğidir. Bu yetersizliğin bir sistem sorunu olduğu açıktır. Oysa afetlere hazırlık ve afet yönetimi, devletin öncelikli gündemi olmalıdır” dedi.

 

‘KATİL BİNAYI YAPAN KADAR, ONA GÖZ YUMAN DA SORUMLUDUR’

 

Depremde yıkılan ve can kayıplarına sebep olan dayanıksız binalar hakkında konuşan Ekmen, “Bir depremde yan yana inşa edilmiş iki binadan biri yıkılırken diğeri ayakta kalıyorsa, ortada “katil bir bina” var demektir. Bu katil binayı yapan kadar, yapana göz yuman mekanizma da bu sonuçtan sorumludur. Afetler konusuna, kalkınma politikaları içerisinde daha fazla yer verilmeli ve zararların azaltılması için gereken kaynak ayrılmalıdır. Kaynak yönetiminde afet yönetiminden daha acil ve mühim bir konu yoktur” ifadelerini kullandı.

 

‘YEREL YÖNETİMLERİN HIZLI TEPKİ VERMELERİ KOLAYLAŞTIRILMALIDIR’

 

Mehmet Emin Ekmen sözlerine şöyle devam etti: “Yerel yönetimler, afet yönetiminin tüm safhalarında sorumluluk paydaşı olmalı; yerel yönetimlerin yönetim becerileri ve kapasiteleri, hızlı tepki vermelerini kolaylaştıracak şekilde güçlendirilmelidir. Belediyelere, Afet Tehlike Haritalarının ve mikrobölgeleme haritalarının hazırlanmasına yönelik çalışma yapma yükümlülüğü getirilmelidir.  Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyum amacıyla yapılan mevzuat değişiklikleriyle ortaya çıkan belirsizlik ve kaos ortadan kaldırılmalıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi