İstanbul Gündemi

DEVA Partisi’nden ittifak ortağına flaş sözler! ‘İYİ Parti'nin ısrarı...’

Tvnet canlı yayınına katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, 14 Mayıs milletvekili seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ekmen’in İYİ Parti hakkındaki sözleri gündeme bomba gibi düştü.
DEVA Partisi’nden ittifak ortağına flaş sözler! ‘İYİ Parti'nin ısrarı...’
Haberler / Politika
1 Haziran 2023 Perşembe 12:32

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte CHP listelerinden Meclis’e milletvekili gönderen DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ni ittifaka katkısı da konuşulmaya devam ediyor.

“BİZ BUNDAN KAÇINDIK”

İYİ Parti’nin ısrarı sonucu Millet İttifakı’nın daha az milletvekili çıkardığını savunan Ekmen, “Örneğin TİP'in tek başına seçime girmesinin Emek ve Özgürlük İttifakı'na 12 milletvekiline mal olduğu söyleniyor, tespit ediliyor. İYİ Parti'nin belli illerde listesini ayrı çıkartmadaki ısrarının Millet İttifakı'na 15-20 milletvekiline mal olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık” dedi.

“ANKETLERİN ORTALAMASI 3-3.5 BANDINDAYDI”

"Kendi logonuzla girseydiniz kaç puan alırdınız?" sorusuna cevap veren Ekmen, “Anketlerin ortalaması 3-3.5 bandındaydı. Bu 87 seçim bölgesinde dağınıktı. D'hondt sistemli seçim sistemi kümelenmiş oyları destekler. 2 seçimdir İYİ Parti'yle Yeşil Sol Parti, geçen seçim birbirine yakın oy aldılar. İYİ Parti 43, YSP 63 milletvekili çıkarttı. Bu seçimde YSP 8.5'a düştü ama İYİ Parti yine 43, 9. küsürle YSP 60 küsür vekil çıkarttı. Niye oylar daha kümeli olduğu için. DEVA için de muhtemelen 5 ile 7 civarında bir milletvekilliğiyle karşılaşabilirdik” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi