İstanbul Gündemi

Dip Dalga Kurucusu Çelik Demirtaş’ın neden aday olmadığını açıkladı!

CHP Dip Dalga Hareketi Kurucusu Celal Eren Çelik, tutuklu bulunan HDP’li Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Adayı olamamasının gerekçelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Dip Dalga Kurucusu Çelik Demirtaş’ın neden aday olmadığını açıkladı!
Haberler / Politika
14 Haziran 2023 Çarşamba 20:56

Selahattin Demirtaş’ın seçimlerin ardından verdiği bir röportajda, aday olmak istediğini ancak parti yönetiminin bunu kabul etmediğini söylediğine dikkat çeken Celal Eren Çelik, çok konuşulacak ifadeler kullandı.

İŞTE O TWEET SERİSİ:

“1-Hatırlayacağınız üzere 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimlerinin hemen 4 gün sonrasında bir röportaj veren Selahattin Demirtaş 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak istediğini ancak parti yönetiminin gerekçesiz biçimde bunu reddettiğini ifade etmişti.

2-Bugün yaklaşık 3,5 saatlik çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğim 2 farklı kaynak Demirtaş’ın bu açıklamasının “Doğru ama eksik” olduğunu belirterek çarpıcı bazı iddiaları ve Demirtaş’ın anlatmadığı “Eksik kısmı” anlattı.

3-Kaynaklarımın aktardığına göre Demirtaş 14 Mayıs seçimlerinde aday olma talebini ilettiğinde bu konuyu Mithat Sancar ve Pervin Buldan değerlendiriyor. Sancar daha ılımlı bir tavır takınsa da Pervin Buldan “Kesinlikle mümkün değil” diyerek adaylığı veto ediyor.

4-Kaynaklarımın aktardığına göre Buldan’ın bu tavrındaki sert ve kesin kararlılığın ardında ise Kandil ile Demirtaş’ın adaylık teklifinin reddedilmesi konusunda vardığı fikirbirliği olması etkili oluyor.

5- Ancak kaynaklarımın Demirtaş’ın “Eksik anlattı” dedikleri olay tam da bundan sonra başlıyor. Demirtaş adaylığının veto edilmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na arka kapı diplomasisi ile bir mesaj gönderiyor.

6-Kendisinin aday olmaması halinde Kemal Bey’in HDP/YSP desteği üzerinden AKP-MHP bloğu tarafından “Terörle işbirliği” söylemi üzerinden vurulacağını, HDP/YSP’nin kendisini aday göstermesi halinde böyle bir argümanı Cumhur İttifakı elinden alınacağını belirten Demirtaş kendisi aday olsa dahi HDP/YSP tabanının organize edilerek oyların Kemal Bey’e yönlendirilmesi ile de “Tabanda birleşmenin” sağlanacağını ve bu strateji ile AKP-MHP bloğunun CHP’nin HDP ile işbirliği üzerinden kurguladığı “Teröre destek verme” söylemini merkeze alan milliyetçilik odaklı kampanyanın da işe yaramaz hale getirileceğini mesajında ileterek Buldan’ın CHP tarafından ikna edilmesini istiyor.

7- Mesajın iletildiği Kılıçdaroğlu’nun Demirtaş’ın adaylığı için Buldan ile görüşme yaptığı ancak Buldan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na birisi %52, diğeri %54 ile ilk turda seçimin kazanıldığını gösteren 2 anket sunduğu ve Demirtaş’ın adaylığını kesin bir dille reddederek “Gereksiz” bulduğunu belirtiyor.

8- Şimdi buradan soruyorum; Siyaseten hiç bir miliminde dahi uzlaşmam yahut olumlamam mümkün olmayan HDP’nin bölücü etnisite üzerinden siyasetinin “Şahin” kanadını temsil eden Pervin Buldan, yine kendisi ile hiç bir şekilde ortak bir siyasal konumlanmamızın olamayacağı Demirtaş’ın stratejik olarak son derece doğru bu tespit ve teklifini Kandil desteği ile reddetmiş midir? Eğer kaynaklarım beni yanıltmıyor ise Buldan bunu neden reddetmiştir?

9- Devlet ile sürekli mücadele halinde olma ve terör örgütü olarak uluslararası dengeleri iyi okuma pratiği ve teorik bilgi düzeyi son derece yüksek Kandil yönetiminin seçim dönemi boyunca muhalefete destek mesajlarını kanallarında gazetelerinde yayınlamalarının aslında AKP’ye yaradığını görmemeleri mümkün müdür?

10- Kandil bu aslında AKP’nin elini güçlendirip,milliyetçilik odaklı kampanyasının değirmenine kovayla değil tankerle su taşıyan muhalefete destek mesajını verirken,Buldan’ın Demirtaş’ın teklifini ısrarla reddettirmesi bir tesadüf müdür?

11-HDP seçmeni gibi bilinçli,politize bir seçmen kitlesine “İthal” vekil adayları,Cengiz Çandar’lar, Hasan. Cemal’ler gibi isimler ile dolu bir listeyi dayatmanın siyaseten intihar olacağını,seçmeninin en iyi ihtimalle sandığı protesto edeceğini ve oylarını düşüreceğini HDP yönetimi göremeyecek kadar politik öngörü zaafiyeti veya tecrübesizlik içerisinde midir?

12- Ve bence asıl cevaplanması gereken de bu son sorudur: Yoksa aslında bir “MATRİX” ya da 1984 distopyası içerisindeyiz de herkes aynı “Patrona” mı çalışıyor? Vesselam…”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi