İstanbul Gündemi

DÜZGÜN ACAR: ‘YARGI KURUMU İTİBARSIZLAŞTIRILAMAZ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
7 Nisan 2021 Çarşamba 12:23

Son günlerde çok önemli süreçlerin yaşandığına dikkat çeken Acar: “Bizler her şeyden önce milli iradeye, vatandaşın takdirine saygı gösterip demokrasimizi taçlandırmalıyız.” deyip verilen kararlara saygı duyulması gerektiğini vurguladı.  

“Siyasi partilerin kapatılması veya kapatılmaması konusunda bu ülke çok ağır yaralar almıştır. Mutlaka bu konuyla süreci de yargı belirleyecektir.” diyen CHP Grup Başkan Vekili Düzgün Acar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Buradaki yargının kararını eleştirebilir veya beğenmeyebiliriz ama yine de saygı duymak zorundayız. Çünkü kurumların saygınlığını koruması açısından hepimiz Anayasa Mahkemesi’ni ve kararlarını itibarsızlaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Mahkemenin süreç içerisinde almış olduğu bir karar vardı, bunun tartışması yapılıyor; ‘Anayasa Mahkemesi‘ni de kapatalım’ diyorlar. Tamamda Anayasa Mahkemesi’ni kapatırsak bu sefer başvurduğunuz HDP’yi kapatma kararını hangi mahkeme görecek? Merak ediyorum. Hukuki süreç işleyecek ve bunu hep birlikte göreceğiz” diyerek ülke gündemine dair yaptığı konuşmayı noktalayan Acar, sözlerine Tuzla Belediyesi’nin Faaliyet Raporları üzerinden devam etti.

‘FAALİYET RAPORLARI İÇİN VERİLEN SÜRE YETERSİZ’

Faaliyet raporlarının görüşülmesi için verilen sürenin yetersizliğine dikkat çeken Düzgün Acar, konuya dair açıklamalarda bulundu: “Bildiğiniz üzere Tuzla Belediyesi’nin faaliyet raporları ile ilgili görüşmelerin yapılması açısından bize tanınan sürenin, çok yeterli bir süre olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bizler Tuzla halkı tarafından seçilmiş meclis üyeleriyiz. Tuzla‘ya hizmet etmek isteyen meclis üyeleriz. Mutlaka bu faaliyetlerin eksikliklerini tespit edip, onlarla ilgili düşüncelerimizi, önerilerimizi iletme haklarımız vardır. Faaliyet raporları da bildiğiniz gibi stratejik planlar ile karşılaştırıp, buna göre değerlendirmeler yapılarak bakılması gereken bir rapor olduğunu biliyoruz. Ancak bu sürecin işlemesi konusunda ne yazık ki ilçemizde yeterince zaman elde edemiyoruz. Neden? Diyecek olursanız; şahsım Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili olarak Mart ayı meclisi bittikten sonra iktidar partisinin grup başkan vekili arkadaşımızı arayarak Faaliyet Raporu Kitapçığı’nın mümkünse meclisimiz başlamadan bir hafta önce elimizde olmasını talep etmiştik.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘İNCELEMELERİ DAHA SAĞLIKLI YAPMAK İSTİYORUZ’

“Dolayısıyla bu süreç içerisinde bunu değerlendirme ve inceleme şansımız olacaktır. Bununla ilgili gerekli adımların atılacağına inancımız tamdı. Dediğim gibi kitapçık alamazsak bile en azından mail yoluyla almak istiyorduk. Çünkü daha sağlıklı inceleme ve değerlendirme yapmak için bu gerekliydi. Gelinen noktada ben sayın grup başkan vekili arkadaşımızı aradım, dedim ki bu süreçte demin ki saydığım taleplerimizi ilettim. Sonuçta geç istişare ediyoruz bunları o zaman meclisimizde görüşecek olan faaliyet raporunu biz bu haftaki mecliste değil de mümkünse Büyükşehir meclisimiz gerçekleştirildikten sonraki hafta görüşelim.” Diye konuşan ancak talep ettiği önerinin dikkate alınmadığını söyleyen Acar, konuşmasını şöyle tamamladı:

‘TAKTİRİ TUZLA HALKINA BIRAKIYORUM’

“AK Parti Grup Başkan Vekili bana, belediye başkanımızla istişare edip döneceğini söylediler. Peki bunu neden talep ettim? Bu benim özel olarak çıkardığım bir talep değildir. Birçok belediye bu yol ile kendi meclislerini yapıyor. Özelliklede AK Parti’li belediyeler yapıyor. Ancak kendi belediyemizde bu uygulama yapılmıyor, halbuki diğer şekli ile uygulansa daha sağlıklı kararlarında önü açılmış olacaktı. Dolayısıyla önerilerimiz dikkate alınmadı. Ben bu talebimizin kayıtlara geçmesini ve bu durumu Tuzla halkının takdirine sunuyorum”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi