İstanbul Gündemi

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’den gündem yaratan açıklama! ‘CHP'de siyaset yaptım ama...’

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na değil Sinan Oğan'a oy verdiğini açıkladı. Partisinden istifa ettiğini açıklayan Şener, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.
Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’den gündem yaratan açıklama! ‘CHP'de siyaset yaptım ama...’
Haberler / Politika
16 Haziran 2023 Cuma 10:02

14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmeyen CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, ilk tur sonuçlarından sonra partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İKİNCİ TURDA GEÇERSİZ OY KULLANDI

Halk TV'de konuşan Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiğini ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

ABDÜLLATİF ŞENER’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.”

“FARK AÇILMASIN DİYE MÜCADELE ETTİLER”

“Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Milletvekili adayı olsaydım, NTV yayınındaki söylediklerimi söylemeyi herhalde düşünmezdim. Cumhurbaşkanı adayı olsaydı ve ilk turda kazanamasaydı, ‘bana oy vermeyin’ der miydi?- Bu hiçbir adayın söyleyeceği bir şey değildir. Ama aday olmayanın söylemesi gereken bir durumdur.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi