İstanbul Gündemi

Fatih Altaylı’dan flaş CHP tespiti! ‘62 yıldır CHP’de değişen...’

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında dikkat çekici tespitlerde bulundu. Altaylı, CHP’nin kendi siyasetçilerini yıprattığını ifade etti.
Fatih Altaylı’dan flaş CHP tespiti! ‘62 yıldır CHP’de değişen...’
Haberler / Politika
5 Temmuz 2023 Çarşamba 13:06

Aziz Nesin’in 1961 yılındaki yazısına göndermede bulunan Fatih Altaylı, Nesin’in “CHP daha iktidara gelmeden kendini yıpratıyor” sözlerini alıntılayarak bunun günümüzde de değişmediğini belirtti.

İŞTE O YAZI:

Aziz Nesin’in anlattığı CHP

Mektep arkadaşım, Firuz Soyuer, dün CHP’nin kendi belediye başkanlarını yıpratma konusundaki azmini anlatan yazım üzerine eski 60 yıllık bir yazı yolladı. Yazının sahibi Aziz Nesin. Büyük yazar 1961 yılında, yani tam 62 yıl önce Tanin gazetesinde şöyle bir cümle kaleme almış: “İktidarlar niçin iktidara geldiklerini unuttukça yıpranırlar ama CHP bu anlayıştaki temsilcileri ile daha iktidara gelmeden kendini yıpratıyor. Çünkü niçin iktidara gelmesi gerektiğini daha iktidara gelmeden unutuyor.

Yani 62 yıldır CHP’de değişen bir şey yok. Aslında Aziz Nesin’in Suçlanan Ve Aklanan Yazılar kitabını okursanız, sadece CHP’de değil, Türkiye’de değişen pek bir şey olmadığını görürsünüz. Belli ki, 1950’den beri aynı trende aynı yöne doğru ilerletiliyoruz. CHP de o trenin bir vagonu. İçindekilerin trenin ters yönüne yürüyerek, diğer yöne gittiklerini zannettikleri bir vagon.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi