İstanbul Gündemi

İBB Başkan Aday Birol Aydın’dan İstanbullulara çağrı! ‘Doğruya, ahlaka, adalete, vicdana...’

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, olası İstanbul depremi öncesi kentte yapılması elzem olan kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Mart 2024 Pazartesi 12:02

İktidarı kentsel dönüşüm üzerinden eleştiren ve devlet arazilerini imara açmakla suçlayan Birol Aydın, “Hangi İstanbullu, hangi orta ve alt gelir grubuna sahip insan bundan istifade edebilir?” dedi.

“ASKERİ ARAZİLERİ İMARA AÇTILAR, DEĞİŞTİRDİLER; BU FİYATLARA DAİRE SATIYORLAR”

Kentsel dönüşümle ilgili önemli ifadeler kullanan Aydın, “Şu kafa İstanbul’da kentsel dönüşümü yapamaz. Burası Zeytinburnu Tank Fabrikası arazisi. Milletin arazisi... Burada imar değişikliği yapıldı, burada gökdelenler çıktı ve şu anda burada bir dairenin fiyatı 170 milyon. Hangi İstanbullu, hangi orta ve alt gelir grubuna sahip insan bundan istifade edebilir? Milletin yerine bunları yapıyorsunuz. Hangi kentsel dönüşüme tabi tuttuğunuz insanımız bunu alabilir? Zekeriyaköy’de, füze üssüydü burası. 135 milyon buradaki bir villa. Bu mantık mı, bu akıl mı bunu yapacak? Fikirtepe’yi bu hale getiren anlayış mı İstanbul’da kentsel dönüşümü gerçekleştirecek, İstanbul’da herkes için ağız tadıyla yaşanacak bir şehir inşa edecek? En küçük daire 46 milyon lira. Bunları sitelerden aldım, bunlar reklamlar, şuan da var. Malak Kışlası 23 milyon en mütevazı daire. Bunlar devlet arazisi. Çekmeköy Kışlası, 155 milyon. Askeri arazileri imara açtılar, değiştirdiler; bu fiyatlara daire satıyorlar. Özetle; İstanbul’u, vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi, dostlarımızı, köylülerimizi, bu keşmekeşi beraber yaşadığımız insanlarımızı doğruya, doğruluğa, ahlaka, adalete, vicdana sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu kavramlar üzerinden yol alabilirsek İstanbul’u yaşanabilir kılarız. Yoksa bu çileyi mütemadiyen yaşamak zorunda kalırız” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi