İstanbul Gündemi

İBB’DE KAĞITHANE’DEKİ TARİHİ DİVANHANE KARAKOL BİNASININ DÜZENLENMESİ TARTIŞILDI

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Mart 2021 Çarşamba 18:17

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, tarihi binanın Katarlıların ortak olduğu Haliçport projesi için yıkılmak istendiğini, AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ise konunun Kasımpaşa Tüneli ile ilgili bağlantı yolunun açılma meselesin olduğunu iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının ilkinde söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Kağıthane‘deki tarihi Divanhane Karakol binasının, Katarlıların ortak olduğu Haliçport projesi için yıkılmak istendiğini söyledi.

SUBAŞI: ‘ECDADIMIZIN ESERLERİNİ YIKACAK KADAR BU KATAR VERGİSİ NEREDEN GELİYOR?’

Subaşı, Türkiye’de doğru düzgün bir muhafazakâr ideolojinin dahi olmadığına inandığını söyleyerek, “Böyle olsaydı, Divanhane Karakolu bu kadar yıkıma uğratılmazdı. Buraya bizden çok muhafazakârların gidip, ‘Siz burayı yıkamazsınız, ecdadımızın yeri burası‘ demesi lazımdı. Muhafazakarız diyenler, ecdadımız diyenler yıkıyorlar orayı. ‘Neden burayı yıkıyorlar?‘ diye sordum, Haliçport’un otoparkına gidiyormuş diye öğrendim. Haliçport, Katarlıların da ortak olduğu bir proje. Ecdadımızın eserlerini bile yıkacak bu Katar sevginiz nereden geliyor, biri çıkıp anlatsın” diyerek tepki gösterdi.

TEVFİK GÖKSU: ‘MEYDAN VE KAVŞAK DÜZENLEMESİ’

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı’na cevap veren AKP Grup Başkan Vekili M. Tevfik Göksu meselenin bir kavşak düzenlemesi ve meydan düzenlemesi olduğunu söyleyerek, “Divanhane ile ilgili söylenenler hakikat dışıdır. Divanhanenin kenarında bir karakol var ve bu karakola zamanın CHP yönetimi beton işlemlerle eklentiler yapılmış. Yıkılan yerler bu eklentilerden ibarettir. Yani mesele ne port nede Katar değil, Kasımpaşa tüneli ile ilgili bağlantı yolunun açılma meselesidir. Bir meydan ve kavşak düzenlemesidir” diyerek cevap verdi.

İBRAHİM ÖZKAN: “SİZ RESTORASYON FİLAN YAPMAYIN”

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan İYİ Parti Gurup Bakan Vekili İbrahim Özkan’da, Ak Parti Gurup Başkanı Tevfik Göksu’nun twitterdan söz konusu alanla ilgili yaptığı ‘İhya Ediyoruz’ sözlerine ‘İmha Ediliyor’ diye cevap vererek, restorasyon konusunda Şile’de yapılan restorasyonu örnek verdi.  Özkan, “Siz restorasyon yapmayın kardeşim. Şile’de yapmış olduğunuz restorasyonun son hali Sünger Bob’a benziyor. Siz restorasyon filan yapmayın” diyerek yanıt verdi.

SELVİ SARITAÇ/ İSTANBUL GÜNDEMİ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi