İstanbul Gündemi

İmamoğlu davası ertelendi! Savcı siyasi yasak istedi!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Kasım 2022 Cuma 13:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.
FOX TV muhabiri Gülşah İnce, mahkemede dinlendi. İnce, şunları söyledi:
 'Görüntüler de ayan beyan ortada. Ham görüntüleri ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri tırnak içinde alıntılayarak aynen İmamoğlu’na sordum. O da yanıt verdi. Başka TV kanalları da vardı. Aynı gün Soylu‘ya yanıt olarak haberleştirdik.' dedi.
Hakim de bu sözler üzerine, 'Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışmasız. Sayın Süleyman Soylu‘ya karşı söylendiği belli' ifadesini kullandı.
Duruşmanın devamında avukatlar, hakimin tarafsız olduğuna inanmadıklarını belirterek reddi hakim talebinde bulunurken, bu talep kabul edilmedi.

SAVCI SİYASİ YASAK İSTEDİ

Ardından, hakim savcının esas hakkındaki mütalaasını sunmasını istedi.
Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, İmamoğlu‘nun sözlerinin, 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine alenen hakaret' suçunu oluşturduğunu iddia ederek, İmamoğlu‘nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaada, İmamoğlu hakkında siyasi yasak talebi ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:
'Sanık hakkında üzerine isnat olunan ‘Kurul Halinde Çalışan Kamu Görevlilerinden Dolayı Alenen Hakaret Suçu’ yönünden Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin uygulanmasını gerektirir hüküm takdir edilmesi halinde, sanık hakkında bahse konu yasa maddesinin uygulanmasına.'
Mahkeme, davayı 14 Aralık tarihine erteledi.

İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İBB Başkanı İmamoğlu kararın ardından yaptığı açıklamada, mücadeleden asla vazgeçmeyeklerini söyleyerek, 'Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler' değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi‘ne katılmak için Fransa‘ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için isim vermeden 'Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek' demiş, İmamoğlu da kendisine bu ifadelerin sorulması üzerine '31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır' cevabını vermişti.
İddianamede, İmamoğlu’nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

Halil Başer - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi