İstanbul Gündemi

İYİ Parti lideri Akşener’den çarpıcı ‘seçim’ mesajı! ‘2024 yerel seçimleriyle birlikte...’

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, partisinin TBMMM grup toplantısında konuştu. Akşener, yerel seçimlere ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.
İYİ Parti lideri Akşener’den çarpıcı ‘seçim’ mesajı! ‘2024 yerel seçimleriyle birlikte...’
Haberler / Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 17:40

Akşener, ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmen atamalarına ilişkin çağrıda bulundu.

AKŞENER KONUŞMASINDA ÖZETLE ŞUNLARI DEDİ:

“Geçtiğimiz hafta; yine bu savrulmalardan birini yaşadık. Çok değil, daha birkaç yıl önce; iktidarın, bir daha açılmamak üzere, kapattığını söylediği bir sayfa; bir de baktık ki, bugün yeniden açılmış... Dün; büyük büyük, hamasi cümlelerle savundukları; İtirazlarımızı da, her türlü hakaret ve iftirayla reddettikleri, 50+1 sistemini; bugün, değiştirmek istiyorlar. Hem de bizzat, Sayın Erdoğan’ın sözcülüğüyle.”

“2024 YEREL SEÇİMLERİYLE BİRLİKTE; HÜR VE MÜSTAKİL BİR SİYASETİN YOLUNU AÇTIK”

“İşte, o nedenle, biz, İYİ Parti olarak ittifak sisteminin neden olduğu bu yozlaşmaya, karşı çıktığımız için; 2024 yerel seçimleriyle birlikte; hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık. Nitekim; geçtiğimiz Ağustos ayında; tüm siyasi partilere de, bir çağrıda bulunduk. ‘Gelin, seçimlere ayrı ayrı girelim; Vatandaşlarımızın, tercihlerini özgürce yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım’ dedik. ‘Türk siyasetini; bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan; siyasi pragmatizm sarmalından çıkaralım. Gelin, koltuklara değil, milletimize hizmet için yarışalım’ dedik. Madem ki, Sayın Erdoğan da; 50+1 şartının dayattığı, ittifak sisteminden bu kadar rahatsız; o zaman, buradan, bizzat kendisine sesleniyorum: Gelin, AK Parti olarak ittifak sisteminin, ülkemize dayatılmasının, siz de bizim gibi önüne geçin. Gelin, Türk demokrasisinin tıkanan nefesini açmak için siz de bizim gibi, bir adım atın. Gelin, önümüzdeki seçimlere; AK Parti olarak, siz de İYİ Parti gibi, tek başınıza girme cesaretini gösterin.”

“GELİN, ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN BU 24 KASIM’DA”

“Başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal kahramanı öğretmenlerimizi, yüreğimizdeki acısı dinmeyen, Aybüke öğretmenimizi, Gaziantep’te kaybettiğimiz, Ayşenur öğretmenimizi ve tüm şehit öğretmenlerimizi bir kez daha, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Bizi bugünlere getiren yolun, taşlarını döşeyen öğretmenlerimizi; yılın 364 günü, yok sayıp, sadece 24 Kasım’larda, laf olsun diye ananlar; öğretmenlik mesleğinin önemini anlamamakta, hâlâ ısrar ediyor. 2023’te öğretmenlere verilen eğitime hazırlık ödeneği bin 400 lira. 2022’de 1325 liraymış. Artış yüzde 5,6. Merkez Bankası bile 2023 enflasyonun yüzde 65’i aşacağını söylüyor. 1400 lira ile eğitime öğretmenler nasıl hazırlanacak? Bu ödeneği kafi gören artırılmasının aleyhine oy verenlerin hesapla da vicdanla da bağları kalmamış. Öğretmenlerimizin yaşadığı zorlukları hafifletmek, atama bekleyen öğretmenlerimizin kadro ve mülakat sorunlarını çözebilmek amacıyla Meclis grubumuzun hazırladığı araştırma önergemiz TBMM’ye gelecek. Gelin, elinizi vicdanınıza koyun bu 24 Kasım’da, öğretmenlerimizi sevindirecek, onlara nefes aldıracak, bir adım atın.”

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E GAZZE TEPKİSİ

“Aziz milletim; dünya tam 47 gündür bir soykırımı izliyor. İnsanlığa karşı başlatılan bir savaşı tüm dünya oturmuş, sadece izliyor. Katil Netanyahu’nun katışıksız caniliğinin şımarık sözlerinin psikopatça tavırlarının karşısında hiç kimse, hiçbir şey yapmıyor. Tüm bu tablonun karşısında Birleşmiş Milletler Filistin Mültecilerine Yardım Genel Komiseri ise, çıkıp, Gazze’ye artık, insani yardım sağlayamadıklarını, insanları artık, koruyamadıklarını söylüyor. Dünyanın, insanlığını kaybetmiş olmasından yakınıyor. Rezalete bakar mısınız? Hatırlayın, çok değil, birkaç ay önce Kıbrıs’ta bir Türk köyüne sadece köylülerin ulaşımını sağlamak amacıyla yani insani amaçlarla yapılan, bir yolu Birleşmiş Milletler, Barış Gücü askerlerini kullanarak engellemek istemişti. Şu iki yüzlülüğe bakar mısınız?”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi