İstanbul Gündemi

Partilerde belediye başkan aday adaylık süreçleri nasıl işliyor? İşte tüm merak edilenler...

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimleri kapsamında siyasi partiler aday adaylık başvuru sürecini sürdürüyor. Peki, hangi partide son başvuru tarihi ne zaman? Partilerin aday adaylık başvuru kriterleri neler? Tüm detaylar haberimizde
Partilerde belediye başkan aday adaylık süreçleri nasıl işliyor? İşte tüm merak edilenler...
Haberler / Politika
21 Kasım 2023 Salı 15:47

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Bu kapsamda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

AK PARTİ

AK Parti, 9 Kasım’da başlayan ve 17 Kasım'a kadar devam edeceği açıklanan yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının 22 Kasım'a kadar uzatıldığını açıklamıştı. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır" bilgisini vermişti. Yavuz, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında yapılacağını söylemişti.

CHP

CHP’de il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliliğine adaylığı için başvurular bugün başladı ve 28 Kasım’da sona erecek. Yasa gereği görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri en son 1 Aralık’ta görevlerinden ayrılmak zorunda.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi’nde yerel seçimler için aday adaylık başvuruları 13 Kasım’da başlamıştı. Adaylardan müracaat için herhangi bir ücret talep edilmezken, son başvuru tarihi ise 15 Aralık olarak belirlendi.

İYİ PARTİ

İYİ Parti'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları 20 Kasım’da başladı. Karar gereği gaziler, yüzde 40 üzeri engelli olanlar ve deprem bölgesinde yaşayan aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Aday adaylığı başvuru süreci, 22 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

DEVA PARTİSİ

DEVA Partisi’nde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik olarak aday adaylık başvuruları 20 Kasım Pazartesi başlarken, 29 Aralık Cuma günü sona erecek. Başvurular 30 büyükşehir ve 51 il belediye başkanlıkları aday adaylığı için yalnızca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na; ilçe ve belde belediye başkanlığı aday adaylığı için Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı ile bağlı bulduğu il ve ilçe başkanlıklarına; il genel meclisi aday adaylığı başvuruları ise Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı ve bağlı bulundukları il başkanlıklarına; belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na ve bağlı bulundukları il ve ilçe başkanlıklarına doğrudan yapılabiliyor.

GELECEK PARTİSİ

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimleri kapsamında Gelecek Partisi’nde aday adaylığı başvuru süreci 14 Kasım’da başladı. Son tarih ile ilgili net bir tarih açıklanmadı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde aday adaylık sürecine ilişkin 8 Eylül’de genelge göndererek, 30 yaş altı gençlerden, yüzde 40 ve üzeri engelli olan vatandaşlardan, deprem ve sel mağdurlarından, şehit ve gazi yakını ve gazilerden aday adaylığı başvurusu için özel katkı payı alınmayacağını açıklamıştı. Son tarih ile ilgili net bir tarih açıklanmadı.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi