İstanbul Gündemi

Kağıthane'de 'engelliler günü' performansı!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Aralık 2022 Cumartesi 13:41

Tüm dünyada 3 Aralık tarihinde farkındalık oluşturması için düzenlenen Engelliler Günü, Türkiye ile beraber Kâğıthane’de de bir takım programa sahne oldu. Kâğıthane Belediyesi’ne bağlı Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi öğrencileri tiyatro, folklor ve müzik gösterilerisi düzenledi. 
Kâğıthane Belediyesi ve İlçe milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kâğıthane yeni kültür merkezinde düzenlenen programa, engelliler ve aileleri ile ilçedeki çeşitli okulların öğrencileri katıldı.

ÖĞRENCİLER ŞARKI SÖYLEDİ

Programda görme engelli öğrenci Özge Akça, Yağmur Yağıyor şarkısını, işitme engelli öğrenci Dilan Mıh, Yeni Yıl şarkısını, otizmli öğrenci Burak Güneş, Şu Metrisin Önü şarkısını piyano eşliğinde çalarak büyük alkış aldı.
Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, programdaki konuşmasında, engelliler yararına gerçekleştirmiş olduğu projeleri hakkında bilgi verdi. 
Önemli projeler yaptıklarını anlatan Öztekin, 'Yeni yatırımımız olan Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi projemiz ile okul eğitimi bitmiş engelli bireylerin toplumsal, kültürel ve sanat içerikli aktivitelere katılımını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak, okul ondan sonra eve kapanmalarını önlemek üzere faaliyetlerimiz devam ediyor. Ailelerimizin gönül rahatlığıyla yavrularını emanet etmiş olduğu merkezimizde engellilerimiz; atölyelerimizde eğlenceli ve öğretici vakit geçirirken sosyalleşebiliyorlar.' dedi. 

'ENGELLİLERİ YALNIZ BIRAKMIYORUZ'

Her zaman engellilerin yanında olduklarını aktaran Öztekin, 'Bizce engeller zihinlerde ve uzuvlarda değil, onları noksan gören kalplerdedir. Yüzleri güldürmek adına engellilerimiz için 550‘ye yakın akülü ve tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık. Evde şifa bekleyen hastalarımız için 1.500‘ün üzerinde hasta yatağı ve havalı yatak götürdük. Görevde bulunmuş olduğumuz süre boyunca talepte bulunan tüm vatandaşlarımızın ev ile hastane içinde nakillerini ambulans ve araçlarımızla gerçekleştirdik.' diye konuştu. 
Başkan Öztekin ayrıca, 'Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde engelli insanlarımızı da sadece bırakmadık. Onların salgın sürecini fiziki ve ruhsal olarak minimum etkiyle atlatmaları için belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik.' şeklinde konuştu. 

Halil Başer -  İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi