İstanbul Gündemi

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gündem yaratan çıkış! ‘Kurduğumuz ittifak bitti...’

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay’ı ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin yerel seçim kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, kurultayda aday olacak isimler için de konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gündem yaratan çıkış! ‘Kurduğumuz ittifak bitti...’
Haberler / Politika
14 Eylül 2023 Perşembe 14:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin ilk değerlendirme geldi.

“SAYGIYLA KARŞILAYACAĞIZ”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerine dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Bir siyasi parti diyor ki biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz. Biz, saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten kurduğumuz ittifak bitti, bunu daha önce de söyledik. İttifak seçim dönemlerinde olur. Biz daha önce ittifakın daha uzun süreli olmasını istememizin temel nedeni; iktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda Ortak Mutabakat Metni’ni hazırlamaktı. Onu yaptık biz” değerlendirmesini yaptı.

“YARIN ÖZGÜR BEY ADAYLIĞINI İLAN EDECEK”

Özgür Özel’in adaylığına ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik." ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi