İstanbul Gündemi

Kılıçdaroğlu partisinin ‘tezkere’ kararını açıkladı! ‘Bir tek yabancı askerin...’

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelecek Irak ve Suriye tezkeresi üzerinden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi.
Kılıçdaroğlu partisinin ‘tezkere’ kararını açıkladı! ‘Bir tek yabancı askerin...’
Haberler / Politika
10 Ekim 2023 Salı 16:48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'ye gelecek Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili kendisine yöneltilen açıklamaya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bana 'neden' hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan 'hayır' diyeceksin" açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

“Tezkerede Cumhurbaşkanı isterse yabancı silahlı kuvvetlerini Türkiye'ye davet edecek diyor. Bahçeli sana bir soru; yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Milliyetçiyim diyorsun, bu kardeşiniz de milliyetçi. Asla ve asla yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum. Bahçeli'ye ikinci soru; bu yabancı askerler kimler? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi. Bir tane bile yabancı askerler gelmedi. Şimdi terörle mücadele için yabancı askerler gelecek. Gemin basılacak sesin çıkmayacak.”

“BİR TEK YABANCI ASKERİN POSTALININ TÜRKİYE'YE DEĞMESİNİ İSTEMİYORUZ”

“Türkiye bu duruma hiç düşmedi. Binlerce şehit vermişiz, bir tek yabancı asker istemeden, şimdi yabancı askerleri terörle mücadele için Türkiye'ye davet edecekler. Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye'ye değmesini istemiyoruz. Bana neden 'hayır' diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan 'hayır' diyeceksin.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi