İstanbul Gündemi

Mekke´nin Fethi´nin 1386.yıldönümü Sancaktepe´de coşkuyla kutlandı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
4 Ocak 2017 Çarşamba 15:27

Sancaktepe Belediyesi ve Medeniyet Yolcuları tarafından organize edilen Mekke´nin Fethi´nin 1386.yıl dönümü programı Başkan İsmail Erdem´inde katıldığı muhteşeme bir programla gerçekleşti.

31 Ocak Cumartesi akşamı Mustafa Öncel Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleşen programa Sancaktepe halkının ilgisi yoğun oldu. Okunan Kuran Tilaveti ve Sancaktepe Mehteran takımının gösterisi,  şiir dinletisi ve ilahilerin ardından törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, Mekke Fethi´nin İslam dinindeki önemine değinerek Mekke´nin Fethiyle aynı zamanda gönüllerin de fethedildiğini belirtti.

Mekke´nin en kutsal ve en bereketli şehir olduğunu belirten Başkan Erdem; ?Mekke Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği mübarek şehirdir. Ardından müşriklerin baskısıyla medeniyetin beşiği Medine´ye göç ediyor. Hicretin 1. yılında da Yüce Peygamberimiz Mekke´nin Fethi´ne karar veriyor. Çünkü Mekke´yi bırakıp giderken bir daha geri dönmek onun en büyük arzusuydu.  Peygamber Efendimiz 10 bin kişilik ordusuyla bir kişinin bile burnu kanamadan Mekke´yi fethediyor. Bundan dolayıdır ki Mekke şehirlerin anası, Mekke´nin fethi ise fetihlerin anasıdır. Bu fetih kendisinden sonraki fetihlerin anahtarı olmuştur. Kudüs´ün, Endülüs´ün, Anadolu´nun ve İstanbul´un fethi, Mekke´nin fethinin şuuru ve heyecanı ile gerçekleşmiştir.  Bu anlamda, birçok güzellikleri hatırlatan bu tür gelişmeleri vesile kılarak, gönülleri fethedelim, gönlümüzü yeni fetihlere açalım. Mekke´nin fethindeki zafer gibi bütün dünyada barışın, hoşgörünün ve huzurun zaferi yakalaması dileğimle Mekke´nin fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını Cenabı Allah´tan diliyorum. Şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi