İstanbul Gündemi

Ümraniye Belediyesi Tarafından Organize Edilen 4. Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali´nde Tonlarca Hamsi Dağıtıldı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
28 Aralık 2016 Çarşamba 18:03

Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen ve Ümraniye Rizeliler Derneği´nin katkılarıyla bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali, 3 gün boyunca, Ümraniyelileri 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nda buluşturdu.

Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen ve Ümraniye Rizeliler Derneği´nin katkılarıyla düzenlenen 4. Geleneksel Hamsi ve Kültür Festivali´nde 3 gün boyunca tonlarca hamsi dağıtıldı. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Osman Boyraz, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Recep Albayrak, Ümraniye Rizeliler Dernek Başkanı Necmettin Birinci, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur´an tilaveti ile başladı ve ardından Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, şehitler için dua etti.

Programdaki konuşmasına Ümraniye Belediyesi´ne teşekkür ederek başlayan Ümraniye Rizeliler Derneği Başkanı Necmettin Birinci, ?Hamsinin güzelliğini ve lezzetini vatandaşlarımızla paylaşarak, meydanlarımızda da millî birlik ve beraberliği göstermek istiyoruz? dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: ?ZAMAN BİRLİK VE KARDEŞLİK ZAMANIDIR?

 Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. ?4.sünü icra ettiğimiz hamsi festivalimiz, bunlar acı günlerimiz olduğu için bu yıl ?hamsi ve horon´ festivali olarak değil ?hamsi ve kültür´ festivali olarak gerçekleşiyor. Gün birlik olma günü; gün diri olma, iri olma, bir olma günüdür. Zaman teröre karşı yekvücut olma zamanıdır, terörün yakıp yıktığı kardeşlerimizin hayata tutunmalarını sağlamalıyız. Halep, Musul, Kerkük? Bunların hepsiyle biriz, Kut´ül Amare´de, Çanakkale´de bizi yalnız bırakmayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız? diyen Başkan Hasan Can, Türk askerinin yaptığı çalışmalarda başarıya ulaşması için dua etti. ?Zaman birlik ve kardeşlik zamanıdır, biz de hamsi festivali vesilesiyle birliğimizi meydanlara taşımak istedik. Festivalde emeği geçen herkese ve Ümraniye Rizeliler Derneği´ne teşekkür ediyorum? diyen Başkan Hasan Can şehitlere rahmet ve gazilere şifa diledi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve derneklere verdiği desteklerden dolayı Ümraniye Belediyesine ve Başkan Hasan Can´a teşekkür etti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, yaptığı konuşmada ?Bu soğuk havada yüreğimizi ısıtan bir etkinliğe imza atan Ümraniye Belediyesine, Başkan Hasan Can´a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Birçok yöremizden vatandaşlarımızı bir araya getiren bu etkinlik, millî birlik ve beraberliğimizi ortaya koyuyor? dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Celal Erdoğan, konuşmasında ?Coğrafyamızla, millî birlik ve beraberliğimizle ilgili planlar yapan dış güçlere her zaman haddini bildiren milletimizin birliğini meydanlarda görmekten mutluluk duyuyoruz? dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, konuşmasında, ?Karadeniz´in bir evladı olarak, hemşehrilerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Tüm şehitlere Allah´tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, millî birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, programda yaptığı konuşmada ?Bütün bu sıkıntılardan rahmet çıkacak inşallah, yeise mahal yok. Tarih bize zorlu mücadelelerin ardından büyük zaferleri müjdeler? dedi. Türkiye coğrafyasının öneminden ve güzelliğinden bahseden Külünk, güzel günlerin çilesiz gelmeyeceğini söyleyerek umutla çalışmanın önemini anlattı.

Protokolün, vatandaşlara hamsi dağıtmasıyla program son buldu ve etkinlik gün boyu devam etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi