İstanbul Gündemi

Meral Akşener’den çok konuşulacak '50 artı 1' açıklaması! ‘Anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp...’

Partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '50 artı 1' çıkışına sert tepki gösterdi.
Meral Akşener’den çok konuşulacak '50 artı 1' açıklaması! ‘Anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp...’
Haberler / Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 18:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ’50 artı 1’ şartının değiştirilmesi talebi Türk siyasetinin de gündeminde yer alıyor.

AKŞENER’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Sabah şeriflerin hayrolsun, Sayın Erdoğan. Biz zaten; hesapsız kitapsız, alelacele getirdiğiniz, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’nin başına, bela olacağını; daha 2017 yılında söylemiştik. Bu ucube sistemin, Türk demokrasisinde, derin yaralar açacağını söylemiştik. Zaten var olan kutuplaşma ortamının, daha da derinleşeceğini söylemiştik! Ve biz, o nedenle, o gün, hayır demiştik. Tüm uyarılarımıza rağmen, bizi dinlemediniz. Yanlışta ısrar ettiniz. Hatalarınızda inat ettiniz. Ez cümle; Günaydın Sayın Erdoğan. Sonunda yine, bizim dediğimize geldiniz. Peki, bu süreçte, kaybeden kim oldu? Ne yazık ki, yine aziz milletimiz oldu.”

BU ŞEKİLDE YAPILAN BİR SİYASET MİLLETİMİZİN, SİYASET KURUMUNA OLAN GÜVENİNİ, DERİNDEN YARALIYOR”

“Değerli arkadaşlarım; Ak Parti iktidarının; ‘bu ülke koalisyonlardan çok çekti’ diyerek, çıktığı yolun sonunda, Türk siyaseti, ittifaklara mahkum oldu. Aradan geçen yılların ardından, Sayın Erdoğan da artık anlamış olacak; geçtiğimiz günlerde, çıktı ve dedi ki mevcutta, 50+1 mecburiyeti, partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil…’ Aynen böyle dedi… Yani; tamamen kendi eseri olan, ve inatla Türkiye’ye dayattıkları, ittifak sisteminden, bizzat kendisi şikayetçi oldu… Gerçekten ibretlik. Cumhur İttifakı’nın içindeki çekişmeler; ortaklar arasındaki sorunlar; Meclis kürsülerinden gönderilen mesajlar; elbette bizi değil, kendilerini ilgilendirir. Ama ortada duran bir gerçek var: 50+1 şartının, dayattığı ittifak sistemi; milletimizi, iki yumruk arasına, mahkum ediyor. Milletimiz, velinimet olmaktan çıkartılıp; rakama indirgenerek; siyasi tercihlerinde, seçeneksiz bırakılıyor. +1’e sıkıştırılan, siyaset düzeni; kimliksizliğe, kişiliksizliğe ve ilkesizliğe alan açıyor. Ve bu şekilde yapılan bir siyaset de; milletimizin, siyaset kurumuna olan güvenini, derinden yaralıyor.”

ÇOK BEKLERSİN”

“Ama Sayın Erdoğan eğer ki, bu açıklamayı yapmaktaki amacın anayasa değişikliğinin arkasına sığınıp; sistem ile birlikte 2 dönem kuralını değiştirmekse; işte o zaman hiç kusura bakma, çok beklersin. Eğer ki, tüm bunları bir kez daha aday olabilmek için yapıyorsan hiç kusura bakma çok beklersin. Değerli dava arkadaşlarım biliyorsunuz, ilginç günlerden geçiyoruz. Bir yanda, sözde muhalif basın. Diğer yanda, yandaş basın. Türkiye’yi araya alıp, mutlu mesut yaşayan, iki kutup; İYİ Parti’ye karşı birleşmiş… El birliğiyle, herkes İYİ Parti’yi tartışıyor. Ne mutlu bize… Neymiş? İYİ Parti zor durumdaymış… Bak sen hele. Seçmene verdiği sözlerin, hiçbirini tutmayanların, keyfi yerinde; milletimizi, enflasyona ezdirenlerin, keyfi yerinde; memleketi, kaçak hendeğine çevirenlerin, keyfi yerinde; ama yetkiyi alıp, Türkiye’yi düze çıkarmak için sabırsızlanan, İYİ Parti, zor durumdaymış. Hiç kusura bakmasınlar. İYİ Parti’de güneş yerinde, her şey yolunda.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi