İstanbul Gündemi

Meral Akşener’den ‘ittifak’ çıkışı! ‘Kimseye kefil olmayız’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'nin haftalık grup toplantısına gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Akşener’in ittifak ile ilgili sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Meral Akşener’den ‘ittifak’ çıkışı! ‘Kimseye kefil olmayız’
Haberler / Politika
8 Kasım 2023 Çarşamba 12:17

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İsrail-Hamas çatışmalarından yerel seçimlere, Kılıçdaroğlu’nun ‘hançerlendim’ sözünden ekonomiye kadar birçok konuda çarpıcı mesajlar verdi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

“Milletimizin enflasyonla mücadelesi devam ediyor. Biliyorsunuz yeni ekonomi yönetiminin açıkladığı bir enflasyonla mücadele planı hala yok. Bir Orta Vadeli Plan var. Onun da bir plan değil, temenniler dizisi olduğunu söylemiştim. İktidarın enflasyon temennisi geçtiğimiz hafta yine güncellendi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65'e çıkardı. Bakalım güncellemeler halkın yaşadığı gerçek enflasyona yetişebilecek mi. Milletimiz artık kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi ama saraydaki zevki sefa hayatı sürüyor.”

“KAZIK ATANI SİLMEZSEM ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM”

“En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım. Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun, vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim.”

“NETANYAHU'NUN SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDİLMESİ İÇİN KAÇ ÇOCUK ÖLECEK?”

“Filistin'de Netanyahu vahşeti devam ediyor. Filistinliler adeta bir ateş çemberi içerisinde sıkışmış durumda. DÜnya ise bu ateş çemberi etrafında dans ediyor. Bu zulümden siyaset yürütenler saadet zinciri oluşturdular. BM Genel Sekreteri bile sadece 'dehşete düştük' demekle yetiniyor. Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitaplarında utanç vesikası olarak anılacak. Basın kaynaklarına göre 7 Ekim'den beri Gazze'de 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu vahşetin nesini tartışacağız? Netanyahu savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? 80 yıldır süren bu çatışmanın çözümü Filistin'i Hamas'ın, İsrail'i Netanyahu'nun düşüncesinden kurtarmaktır.”

“MİLLETİMİZİN BİZE FIRSAT VERMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kaldı. Vizyonumuz, projelerimiz, kadrolarımız hazır. İYİ Parti olarak ülkeyi yönetmeye hazırız. Tek ihtiyacımız olan milletimizin bize bir fırsat vermesi. İşte o nedenle önümüzdeki seçimlerde milletimizin bize bir fırsat vermesi için canla başla çalışacağız. Biz statükonun konforundan değil rekabetin heyecanından beslenen bir partiyiz. Önce ben diyenlerin aramızda yeri yoktur.”

CHP KURULTAYI YORUMU

“Biz fırsatları geri tepen değil, o fırsatı sonuna kadar değerlendiren bir partiyiz. Biz, önce kendimiz değil önce Türkiye diyen bir siyasi partiyiz. ‘Önce ben’ diyenlerin aramızda işi yoktur haberiniz olsun. Biz, milletiyle kulağını tıkayan değil, omuz omuza ilerleyen bir partiyiz. Sözlerimiz her zaman açık ve şeffaf oldu. Sözlerimiz kimisine karın ağrısı yaptı. Birilerini rahatsız etti. Bazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki; 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyunbozanlık ve hainlikle suçlayanlar, parti içi hesaplarını Türkiye’nin önüne koyanlar, hafta sonu itibariyle değişim havarisi oluverdiler. Eskiden Gırgır diye bir dergi vardı. Orada ‘bir güldüm, bir güldüm’ şeklinde bir şey vardı. Ben de bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm. Hem Saraçhane’de, hem ayın 3’ünde… Hakkımda söylenmeyen kalmadı. Allah’ım sen ne büyüksün. Her şeyi yaşarken gösteriyorsun. Ahirete hiçbir şey kalmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediğini bırakmayanlar yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük ‘fan’ları oldu. Ben vatan haini, her şeyi bozan… Yahu hani Kılıçdaroğlu size göre yüzde 60’la kazanıyordu, hani kola kutusunu koysanız kazanıyordu. İnanamadım. İki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü, ama 2023’e damga vuran o garip anlayış aynen yerinde duruyor.”

“EĞER O BEN İSEM, BEN HİÇ KİMSENİN ARKASINDAN HANÇER VURMADIM”

“Tüm kurultay süreci boyunca, Türk sağına ve bizlere bol miktarda hakaret edildi. Hançer edebiyatları, İYİ Parti eleştirileri havalarda uçuştu. Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti. Eğer o ben isem, ben hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım. Ben hak ettiği takdirde hançeri, kalbine vururum. Arkadan işim yoktur. Ben kul hakkından çok korkarım. Gücün getirdiği kul hakkından çok korkarım. Ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemem. Bana öğretilen, yüze karşı açık konuşmak ve gereğini yapmaktır. 6 kişinin içinde net bir şekilde konuşmuş şahısım. Karşılığında ölmüş anama sövüldü. Ben olmadığıma göre hançerler kimin? Benim sırtımda hançer yok. Elini kaldıranın elini kırarım.”

"YAN YANA GELMENİN BUNDAN SONRA ZOR OLDUĞUNUN İŞARETİ"

“Herkeslere selamlar gitti, biz hariç. Zaten sadece o, yan yana gelmenin bundan sonra zor olduğunun işaretidir. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam. Kişisel ikbal siyasetini de, ittifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini de tek tek yıkacağız. Bize İYİ Partimizi kurduran, memleketi sokak sokak gezdiren, bize durmayı yasaklayan inadımız işte bundandır.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi