İstanbul Gündemi

Mersin’de orman yangını durdurulamıyor!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Eylül 2022 Çarşamba 19:12

Yangın, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde henüz neden çıktığı belli olmayan yangın rüzgârın etkisiyle daha da büyüdü. Orman yangınında söndürme çalışmaları devam ederken, yangının boyutu drone ile havadan görüntülendi. Millî Savunma Bakanlığı yangına 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterin müdahale ettiğini açıkladı.

110 HANEDEKİ 410 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunarak, ‘Pehlivan, 110 hanedeki 410 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Çok şükür insan can kaybımız yok. Mahallemize yakın hanelerde, 110 hanemizde 410 vatandaşımızı tahliye ettik. Herhangi bir sağlık problemleri yaşamadık. Evlerde de şu an bir sorun yok. Sadece ormanlık alan içinde metruk bir binanın yandığı tespit edildi. Şu an itibarıyla hummalı bir söndürme çalışması sürdürülüyor. 18 helikopter, 6 uçakla yangına müdahale ediliyor. Ayrıca 81 arazöz şu anda alanda çalışmalarını sürdürüyor. Personel sayımız da şu anda 524.’ dedi.

PEHLİVAN, ‘TEDBİRLER ALINMIŞ DURUMDA’

Açıklamalarına devam eden Pehlivan, ‘Daha çok kuzey-kuzey doğu istikametinde yayılım söz konusu. Ona da gerekli müdahale yapılıyor. Akşam saatlerinde eğer risk devam ederse barınmalarıyla ilgili Gülnar merkezde 460 kişilik pansiyonlarımız hazır hale getirildi, tedbirler alınmış durumda. Mücadele yoğun şekilde devam ediyor. Havadan, karadan ekiplerimiz müdahalelerini gerçekleştiriyorlar. Kısa süre içinde umarım söndürmeyi başarırız. Hepimize geçmiş olsun.’ ifadelerini kullandı.

ARAZÖZ DEVRİLDİ

Mersin‘in Gülnar ilçesine bağlı Delikaya Mahallesi‘ndeki orman yangınına müdahale sırasında arazözlerden biri, şarampole devrildi. Araçtan kendisi çıkan sürücü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ekipler ise bölgede yangını kontrol altına alabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi