İstanbul Gündemi

Numan Kurtulmuş Çekmeköy’de Karadenizli hemşehrileriyle hasret giderdi

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 14:05

Çekmeköy Nikah Sarayı'nda düzenlenen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, milletvekili adayları, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAPILARINI AÇACAĞIZ”

14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerin asrın seçimi olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, seçimlerin istikamet tayini seçimi olduğunu belirtti. Türkiye'nin yüzyılının kapılarını açacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, muhalefetin çift başlılık ve ülkeyi yönetememe durumu olduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Ya 14 Mayıs Türkiye'de 'söz milletindir' dendiği dönemdi. Biz de o zaman dedik ki '14 Mayıs, rahmetli Menderes ve arkadaşlarının, CHP'nin tek parti dönemine, tek parti faşizmine karşı 'Yeter, söz milletindir' dediği bir seçimdir.' Allah'a çok şükür, o seçimden bugüne 73 yıllık süre içerisinde darbe dönemlerini dışarıda bırakırsak CHP'nin zihniyeti bu memlekette iktidar olamadı, sadece rahmetli Ecevit'in kısa bir iktidar dönemi hariç. Şimdi 73 sene sonra yine bir 14 Mayıs'tayız. Bu 14 Mayıs'ta da 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletin' diyerek Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını açacağız” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN HİÇBİRİSİNİN ORTAK 7 TANE CÜMLESİ YOKTUR”

14 Mayıs'taki seçimlerin Türkiye için istikamet tayini seçimi olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde devam eden, bu istikamette, bu yolda istikrar ve güven, yönetimde bir istikrar söz konusudur. Yönetimde istikrarın, hızlı karar almanın sonuçlarının önemli olduğunu pandemi sırasında hep beraber gördük. Bunları anlatacak değilim. Ama diğer tarafın teklif ettiği istikamette ne var? Orada da çift başlılık hatta çok başlılık var. Ne diyor? '4-5 tane genel başkan cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.' Yetmez iki tane daha. Yedi tanesi bir araya gelecekler. Türkiye'nin bütün meselelerine karar verirken böyle yuvarlak masa. Bir araya gelip 7 yamalı bohçanın ortakları karar vererek, ne adım atacaklarını tespit edecekler. Şunu zaten biliyoruz. Bunların hiçbirisinin ortak 7 tane cümlesi yoktur ki hangi konuda bir araya gelip de ortak karar alacaklar?” dedi.

“BİR TARAFTA İSTİKRAR VE GÜVEN, DİĞER TARAFTA ÇOK BAŞLILIK VE YÖNETEMEME DURUMU VAR”

Muhalefeti sert sözlerle eleştiren Kurtulmuş, “Şu Çekmeköy'ün arka sokağında köşe başındaki bakkalı bile 7 kişi beraber yönetemezsiniz. Kaldı ki 85 milyonluk koskoca Türkiye'yi, dünya devi olmaya aday bir Türkiye'yi 7 tane ortak noktası olmayan insanlar, 7 kişi nasıl yönetecek? Aslında teklif ettikleri istikrarsız ve güvensiz bir yönetim şeklidir. Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer'in kafasına anayasa kitapçığı atmasıyla Türkiye'de krizler yaşadı. Aynı partiden gelmelerine rağmen Demirel ile Çiller arasındaki fikir ayrılıkları, Türkiye'yi çok önemli badirelerin içine sokmadı mı? Dolayısıyla bir tarafta istikrar ve güven, diğer tarafta çok başlılık ve yönetememe durumu var” ifadelerini kullandı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi