İstanbul Gündemi

ORC’nin anketinde flaş sonuçlar! 14 Mayıs’tan sonra...

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 13:47

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerine gün sayarken, anket firmaları da sokakta seçmenin nabzını tutuyor. Bu kapsamda ORC Araştırma da seçmene "Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?"  Ve "Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Adaya Oy Verirdiniz?" sorularını yöneltti.

1. PARTİ AK PARTİ OLDU

29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankette çarpıcı sonuçlar yer alıyor. "Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?" anketine katılan seçmenlerin yüzde 33,2’si AK Parti, yüzde 28’i CHP, yüzde 15,5’i İYİ Parti, yüzde 9,6’sı Yeşil ve Sol Parti, yüzde 5,7’si MHP, yüzde 2’si TİP, yüzde 1,9’u Memleket Partisi, yüzde 1,6’sı BBP, yüzde 1,3’ü YRP dedi. Diğer partilerin oyu ise yüzde 1,2 de kaldı.

SEÇMEN ‘KILIÇDAROĞLU’ DEDİ

"Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Adaya Oy Verirdiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 48’i Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 44,6’sı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 4,3’ü Muharrem İnce, yüzde 3,1’i ise Sinan Oğan cevabını verdi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi