İstanbul Gündemi

Reşat Öngören İslamofobi’ye dikkat çekti!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2023 Salı 19:32

Öngören, İslâm’a göre insanın güven içinde yaşayarak huzurlu ve mutlu olması kadar diğer canlıların ve çevrenin de korunmasının önemine dikkat çekti.

“İSLAM’IN YAYILMASINI ÖNLEMEYE YÖNELİK BİR ÇABANIN SONUCUDUR”

Batının ısrarla yaydığı İslam korkusu yani İslamofobi’nin yeni bir şey olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Reşat Öngören, “Geçen asırlarda Batılılar Peygamber Efendimizin aleyhine onlarca kitap yazdılar ve kendi ülkelerinde İslam karşıtlığı için bir temel oluşturmaya çalıştılar. Çağımızda iletişim araçlarının yaygınlaşması ile insanlığın kurtuluşu adına İslam’ın verdiği mesajın önü alınamayınca batılılar telaşlanmaya başladı. Amerika’da Mevlânâ’nın Mesnevî’sinden yapılan tercümelerin uzun süre açık ara en çok satan eser olması, batılı yöneticilerin göz ardı edebileceği bir husus değildi. Bana göre bugün canhıraş bir şekilde İslamofobi’nin yayılması, İslam’ın yayılmasını önlemeye yönelik bir çabanın sonucudur. Zira İslam'ın huzur bahşeden prensiplerinden bir insanın etkilenmemesi mümkün değildir” dedi.

“İSLM’A GÖRE DİĞER CANLILARIN VE ÇEVRENİN KORUNMASI DA ÖNEMLİ”

İslâm’ın barış, esenlik ve selâmet anlamlarına geldiğini hatırlatan Öngören, “Hz. Peygamber’in (a.s.) ‘selâmı yayın’ tavsiyesi barışı, esenliği, güveni yayın demektir. İmanın bir anlamı da ‘güven içinde hissetmek’ demektir. Allah’a inanan kendisini güven içinde hisseder ve diğer insanlara da güven verir. Öte yandan Kur’ân-ı Kerim’de Peygamber Efendimiz için ‘Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik’ buyuruluyor. Peygamber Efendimiz de kendisini ‘rahmet peygamberi’ olarak tanımlıyor. lemlere rahmet olmak demek bütün varlığın kurtuluşu için gönderilmiş olmak demek. İslâm söz konusu olduğunda sadece insandan ve diğer canlılardan değil tüm evrenden söz etmek gerekiyor. İslâm’a göre insanın güven içinde yaşayarak huzurlu ve mutlu olması kadar diğer canlıların ve çevrenin de korunması önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi