İstanbul Gündemi

‘RİSKLİ ALAN’ BİLMECESİ CUMHURBAŞKANI KARARI İLE SON BULDU

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
4 Kasım 2020 Çarşamba 17:10

Resmi Gazete‘de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, İstanbul‘un Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi sınırları içinde bulunan bölgenin, riskli alan ilan edilmesine karar verildi. Kararda, riskli alan ilan edilen yerin krokisi, sınır ve koordinatları da yer aldı.

 

Gündeme geldiği günden beri özellikle CHP Grubu’nun ısrarla karşı çıktığı karar, Cumhurbaşkanı Kararı ile resmiyet kazandı. Karara göre Elmalıkent Mahallesi’nin bir bölümünü içeren ve 2B’den gelen yaklaşık 62 dönümlük arazi riskli alan ilan edildi.

 

Konunun resmiyet kazanmasından sonra Ümraniye Belediye Meclisi ikinci oturumundan önce, konu ile ilgili açıklamalar da geldi.

 

BATUR: ‘CHP İSTİYORSA KİPTAŞ’I GETİRSİN’

 

AK Parti Ümraniye Meclis Grup Başkanvekili Maliki Ejder Batur, Ümraniye Belediyesi olarak yapmaları gerekeni yaptıklarını belirtip, “Mevzubahis alan, toplamı 7 bin 150 dönüm olan alanın sadece 62 dönümünü kapsıyor. Neticede burası 2B’den geldiği için burada tapulanma da cereyan etti. Planlarımız hazır, belediyemiz yapacağı her şeyi yaptı. Biz bir örnek proje yapıyoruz. Vatandaşa da ‘siz de bu ve benzeri bir proje yapabilirsiniz’ diyoruz. Eğer istiyorlarsa CHP, KİPTAŞ’ı da soksun, gelsin yapsın” diye konuştu.

 

‘VATANDAŞ İLE EL ELE VERELİM İSTEDİK’

 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, riskli alan kararından sonra basının karşısına çıktı. Yıldırım, belediye olarak vatandaş ile el ele verip güzel bir iş yapmak istediklerini söyledi. Başkan Yıldırım şöyle devam etti: “Elmalıkent’in o mahalleleri 2B’den gelen mahallelerimiz. Riskli ilan edilen bölge tüm mahallenin yüzde 2’sini kapsıyor. Bu çalışmanın planları muhalefetin de onayıyla hem Ümraniye hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçmişti. Sonra binlik planlar iptal edildi. Bu arada da bir çalışma yapalım istedik. Bu mahallelerde ciddi bir bilgi kirliliği var. İmar planları çıktığı halde bir türlü inşaatlara başlanamamıştı. 5 tane tedbir kararını kaldırdık. Vatandaşımız ile el ele vererek, hakları koruyarak bir çalışma yaptık.”

 

‘VERDİĞİMİZ TAPULARI NEDEN GERİ ALALIM?’

 

“Bir tanıtım ofisi açtık. 135 bin kişinin yaşadığı büyük bir yer. Vatandaşlarımız o konuda rahat olsunlar. İstemedikleri, arzu etmedikleri hiçbir şeyi yapmayacağız. O bölge mülkiyeti olan bir yer. Gecekondu ama mülkiyeti var. Zorla girebilir misiniz? Biz tapusu olmayan bir yerin tapusunu AK Parti hükümeti olarak vermiştik. Tapusunu verdiğimiz yeri niye geri alalım ki! 2B olan alanın tamamı 8 milyon metrekare. Bu alanda muazzam yeni mahalleler kurulacak.”

 

‘İNŞAATLAR BAŞLAYINCA HERKES MUTLU OLACAK’

 

“Muhalefetin yaptığı tamamen algı. Muhalefetin ‘boş’ dediği arazi sanırım 60 dönüme yakın bir yer. Orası da 2B’den geldiği için beraberce uygulamaya girecek. Riskli alan ilan ettiğimiz yerde vatandaşın hakkını 3’te 2 korumuş oluyoruz. Yani üç kişiden iki kişi anlaştı, diğeri anlaşmadı. Ne yapacağız? İşin hızlı yürümesi için kanuna müracaat edeceğiz. Ümraniye zemin olarak zaten sağlamdır ama biz orada bir uygulama yapmak istedik. Bu da ancak şimdiki gibi bir yerden başlamak ile olur. Vatandaş ile bir yer yapalım istedik, tamamen bu. Teknik işlemler devam ediyor. İnşaatlar başlayınca herkes memnun olacak”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi