İstanbul Gündemi

Sancaktepe ?Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ? projesi ile Türkiye İkincisi Oldu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
24 Nisan 2016 Pazar 16:15

Sancaktepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ?Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ?projesi,  AK Parti Yerel Yönetimleri tarafından düzenlenen ?Gençlik ve Yerel Yönetimler´ konulu yarışmada Türkiye ikincisi oldu. İkincilik ödülünü, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´nun elinden aldı.

Bu yıl 5.´si düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler sempozyumu, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun katılımlarıyla 13 Nisan Çarşamba günü Ankara´da gerçekleşti. 13 - 14 Nisan 2016 tarihinde Ankara´da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Sempozyumu´nun ardından ?Gençlik ve Belediye´ konulu proje yarışmasında dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri verildi. ? Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ´ tema ile yarışmada ikinci olma başarısı gösteren projenin ödülünü, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun elinden aldı.

Sancaktepe´de Bir Nesil Hareketi

Sancaktepe Belediyesi misyonu gereği, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğundan yola çıkarak, Sancaktepe´de eğitimli insanın varlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni nesillere seneleri devirerek büyümek değil, çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhları ve ufukları itibarıyla büyümesi anlatılıyor. Kıtalarda fetih sancakları dalgalandıran ecdadımızda olduğu gibi on yaşında iken yüz yaşında ve yirmi yaşında iken iki yüz yaşındaymışçasına bir ruh ve ufuk kıvamını oluşturabilmesi gayreti gösteriliyor. Projede belirtildiği gibi ? Koca dünyanın insanlık ve huzur yönüyle düştüğü, o içinden çıkılmaz girdapları aşabilecek bir gençliği yetiştirecek gerçek bu! Nesilleri hem mütevazı hem büyük oluşun tahtına oturtacak gerçek bu! Kanayan yaraları durdurabilme dirayetini gösterecek gücün bileği de yüreği de olan gerçek bu! Medeniyetimizi yeniden kuracak ve yeniden adaletin tüm cihanı aydınlatıcı güneşi olacak; terör ve vahşetin çıldırdığı bir yeryüzünde merhamet ve şefkati yeniden şahlandıracak, tarihî kardeşlikleri yeniden bir dirilişle ölümsüzleştirecek bir gerçek bu! Bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz?

Projenin 4 Bileşeni Var

Sancaktepe Belediyesi ?Yerli ve Milli Bir Eğitim´ düşüncesinden hareketle planladığı ve hayata geçirdiği ?Sancaktepe Eğitim Modeli´ bu bu sayede 2023´lerin, 2053´lerin, 2071´lerin Büyük Türkiye´sini ihya ve inşa etmek gayesini yürütüyor. Türkiye ikinciliği alan büyük ödüle layık görülen projenin 4 ana bileşeni var:

Temel hazırlık dersleri verildiği ve yeteneklerin teşvik edildiği 16 farklı mahallede 42.000 öğrencinin yaralandığı ?Bilgievleri´, 

Teorik / Pratik eğitim ile branşlaşmanın yapıldığı ve 14.630 gencin yaralandığı 115 Eğitmen, 22 Kulüp 53 branşta eğitim verilen  ?Genç Gelecek Merkezleri´,

Dini, milli ve manevî eğitimin verildiği 249 gönüllü eğitmenin, haftada 40 programın gerçekleştirildiği  ?Medeniyet Yolcuları´,

Ve sağlıklı yaşam ve fiziki gelişim eğitimlerinin bulunduğu 22 farlıklı spor branşında 53 eğitmenin bulunduğu  ?Sancaktepe Belediyesi Spor Okulları´.

5 yılda Türkiye Genelinde 3. Büyük ödül

Daha öncede Türkiye genelinde sosyal sorumluluk alanında yapılan ?Genç Gelecek´ ve ?Mutlu Evler´ projeleri ile birincilik ve ikincilik ödülleri aldıklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem, bu yılda belediye olarak üçüncü bir ödül almanın onurunu ve gurunu yaşadığını belirtti.  Belediye Başkanı Erdem: ?Yoğun çalışmalarımız neticesinde hayata geçirdiğimiz projemiz; medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak milli ve manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır. İlklerin belediyesi olarak, bugüne dek daima daha yeniyi ve iyiyi aradık. Belediyeciliği sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret görmeden, hayatın her alanında hizmet vermeyi amaç edindik. Bugün Sayın Başbakanımız tarafından aldığımı eğitim alanındaki    büyük bir önem arz ediyor. ? Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik ? projesinde hayata geçirdiğimiz ? Sancaktepe Eğitim Modeli? mizde bizlerle birlikte yürüyen eğitimcilerimize, evlatlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun? şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi