İstanbul Gündemi

Seyfettin Yıldırım: ‘Aşure Günü toplumun kucaklaşmasının simgesidir’

2014’te CHP, 2019’da Millet İttifakı Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olan iş insanı Seyfettin Yıldırım, Aşure Günü vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı.
Seyfettin Yıldırım: ‘Aşure Günü toplumun kucaklaşmasının simgesidir’
Haberler / Politika
28 Temmuz 2023 Cuma 12:47

“KERBELA’NIN FELSEFESİNİ ÇOK İYİ ANALİZ ETMELİ, DOĞRU ANLAMALI VE DERSLER ÇIKARMALIDIR”

“Muharrem ayının 10’uncu günü meydana gelen Kerbelâ Olayı, zor bir imtihanın, haksızlık karşısında direnmenin adıdır. Kerbela, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen büyük bir acı, aynı zamanda tarihi bir ibret vesikasıdır. Kerbelâ, Peygamber Efendimizin (sav) Ehlibeytinden asırlara miras kalan ağır bir derstir. Bugün Kerbelâ denince yüreği yanan, Hazreti Hüseyin anılınca “ah!” çeken her Müslüman, Kerbelâ üzerine düşünmeli, Kerbela’nın felsefesini çok iyi analiz etmeli, doğru anlamalı ve dersler çıkarmalıdır.”

“ZULÜM KARŞISINDA ASİL BİR DURUŞUN MUHTEŞEM ÖRNEĞİDİR”

“Hazreti Hüseyin’i sevmek, onun, uğruna can verdiği değerleri sahiplenmeyi gerektirir. Zira o yüce şahsiyet, tüm nesiller ve çağlar için onurlu bir hayatın ve zulüm karşısında asil bir duruşun muhteşem örneğidir. Bu duygu ve düşüncelerle;  Kerbela Olayı’nın 1381’inci yıl dönümünde Hz. Hüseyin’i başta olmak üzere Kerbela şehitlerimizi ve cennet vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Bu vesileyle Aşure Günü’nün tüm insanlığa sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi