İstanbul Gündemi

Süleyman Hilmi Tunahan cemaatinde ‘seçim’ tartışması!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:20

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri’nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu deskleyen Süleymancılar Cemaati, kendi camiasından tepkiler almaya devam ediyor.

SÜLEYMAN EFENDİ TALEBELERİ PLATFORMU’NUN O AÇIKLAMASI:

"Süleyman Efendi Talebelerinin sedası... Süleyman Efendi Talebeleri Platformu olarak 14/05/2023 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur ittifakını destekleyeceğimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. 28/05/2023 tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerde de aynı karar ve kararlılıkta olduğumuzu ehemmiyetine binâen tekraren kamuoyuyla paylaşmak istedik. Zîrâ Alihan Kuriş tarafından idare edilen ve kendilerini Süleymanlı olarak tarif eden topluluk, maalesef ilk turdaki yanlış kararında inat ve ısrar etmekte, ümmet nezdinde can çekişen itibarlarına son darbeyi vurmakta kararlı görünmektedirler.

İkna odalarında, Kur’an’a el basma seansları dahi düzenleyecek, verilen yanlış emrin taraftarları tarafından aynen yerine getirilip getirilmediğinin takibi noktasında komisyonlar kuracak kadar akıl, insaf ve ahlaktan uzaklaşmış bu zavallı idârî kadronun, Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin adını ısrarla lekeleme tavrına karşı, o mücâhid zâtın ruhâniyeti bir nebze müsterih olsun, en azından O’nu ve haklı davâsını doğru anlamış müntesiplerinin farklı hareket ettikleri bilinsin için bu beyanatı yayınlama zarureti hasıl olmuştur.

“Kişi sevdiğiyle berâberdir” hadîs-i şerifinin ikazı ışığında, geçmişteki hatalarından hicap etmek yerine Süleyman Efendi Hazretlerinin umdelerine tamamen ters, mukaddesat düşmanları ile elele olma tercihini bir daha teyit ve ilan eden mezkur kadronun, anlaşılan o ki âhirette tercih ettikleri kişilerle birlikte olmak ve ruhuna ızdırap verdikleri zevat ile karşı karşıya gelmekten korkuları kalmamıştır.

Yaşanılanlar göstermektedir ki,

Hıristiyanlığın Hz. İsa ile, Yahudiliğin Hz. Musa ile, Şiiliğin Hz. Ali ile, Bektaşîliğin Hacı Bektaş-ı Velî ile alaka ve irtibatı ne ise Alihan Kuriş topluluğunun da Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Hazretleriyle alaka ve irtibatı o kadardır. Kamuoyunun ilgi ve dikkatine arz ederiz...  Platform Adına Zeki Çalışkan."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi