İstanbul Gündemi

Ümraniye'de sular durulmuyor! Zeki Çalışkan'ın cevabına Başkan Çakıroğlu'ndan jet yanıt!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
23 Ekim 2022 Pazar 17:10

Tarafımıza yapmış olduğu açıklamalar ile Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun iddialarına yanıt vererek önemli açıklamalarda bulunan Zeki Çalışkan, sosyal medya üzerinden cevap hakkını kullanarak flaş açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Çakıroğlu’ndan Zeki Çalışkan’a yanıt gecikmedi.

‘HEM İSTİFAYI ALAN İÇİN HEM DE İSTİFA EDEN İÇİN ŞAİBE!’

Kendisine cevap hakkı doğduğunu düşünerek Zeki Çalışkan’a yanıt veren Başkan Çakıroğlu, ‘Benim haber sitenize vermiş olduğum beyanlar son yıllarda ülkemize peydah olan yönetim anlayışı ile ilgilidir.  Söylediklerimle alakalı yorum yaparken; kamuoyunun özellikle de AK Partili kardeşlerimin bir anlığına kendilerinin muhalefette olduklarının empatisini kurarak değerlendirmelerini rica ediyorum. Son yıllarda iktidar içerisinde gerek ahlaki yozlaşma gerekse yolsuzluklarla ilgili bir istifa geldiğinde, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışının tersine konular kapatılarak sorunlar halının altına süpürülmektedir. Cezai müeyyide gerektiren birçok konunun tek cezası artık ‘istifa’ etmektir. Halbuki bu durum hem istifayı alan için hem de istifa eden için şaibe oluşturmaktadır.’ dedi.

NEDEN İSTİFA ETMİŞ YA DA ETTİRİLMİŞLERDİR?‘

Büyükşehir Belediye Başkanlarının, İlçe Belediye Başkanlarının istifa etmeyip, ettirildiğini iddia eden Başkan Çakıroğlu, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek görev süresi dolmadan neden istifa etmiş ya da ettirilmiştir? Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur görev süresi dolmadan neden istifa etmiş ya da ettirilmiştir? Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu acaba sağlık sorunları sebebiyle mi istifa etmiş ya da ettirilmiştir? Daha birkaç ay önce Türkiye’nin en büyük ilçe belediyelerinden biri olan Bağcılar’ın Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı neden istifa etmiş ya da ettirilmiştir? Ümraniye Belediyesi’nde İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Orkan Ağırbaş, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ethem Koyuncu ve 10’a yakın danışman, müdür neden istifa etmiş ya da ettirilmişlerdir? Örnekleri sayfalar dolusu çoğaltmak mümkün.’ ifadelerini kullandı.

‘İSTİFA ONURLU BİR MÜSSESEDİR!’

İstifalar için gösterilen sebeplerin gerçekliğine inanmadığını iddia eden Başkan Çakıroğlu, ‘İstifa onurlu bir müessesedir. Şu an bu müessese de ülkemizdeki birçok kavram gibi içi boşaltılmış, sıradanlaştırılmış, bir görevden alma ve sorumlulardan hesap sormama kurumuna dönüşmüştür. Bu onurlu müesseseyi bu hale getirenler ise bellidir. Kamuoyu çoğu kez bu istifalardan haberdar edilmese de ‘affını isteyenler’, ‘müsaade isteyenler’, ‘hala çok seviyorum’ ve ‘sağlık sorunları’ gibi metinlerle öğrenmektedir. Bu da insanın aklına haklı olarak madem bu kadar seviyordun, orada ‘Salgın Hastalık mı var?’ sorusunu getirmektedir.‘dedi.

‘BURADAN BİR GÜZELLİK ÇIKTI!’

Başkan Çakıroğlu yaptığı açıklamalarda doğrudan Zeki Çalışkan’ı hedef almadığını ama bu yanlış anlaşılmanın güzel bir şeye vesile olduğunu söyleyerek, ‘Halbuki istifa eden neden istifa ettiğini kamuoyuna açıklarsa veya görevden alınan kişi hakkında bir soruşturma açılması gerektiren durum var olup bu yapılırsa bu tartışmalar biter. Anlatılmak istenen budur. Aslında benim açıklamalarımın Sayın Zeki Çalışkan ile doğrudan ilgisi yoktur. Ha buradan bir güzellik de çıkmıştır ki; Sayın Zeki Çalışkan neden istifa ettiğini benim beyanlarımdan sonra kamuoyuna açıklamıştır. İşlerinin yoğun olduğu için ve artık faydalı olmadığını görüp, istifa etmeyip, müsaade istediğini eğer açıklamasaydı nerden bilecektik. Hatta hiçbir ücret almadan bunca zaman görev yaptığını nasıl öğrenecektik. Ben Zeki Çalışkan beyin Aile Bakanı’yla LGTB konusunda ne gibi bir ihtilaf yaşadığını bilmem, ben böyle bir şey de ifade etmedim. Kendi açıklamasında bunları söylüyor ya da kamuoyunda konuşulduğu gibi Zeki Bey‘in Yönetim Kurulu Başkanlığı‘nı yaptığı Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği - UKİD’in Ümraniye Mesire alanının hemen yanı başında inşa edilen Sarı Saltuk Kültür Merkezi binasıyla (https://ukid.org.tr/2020/07/24/ukid-merkezinin-temelleri-atildi/) bir alakası var mı? Bunları da en iyi açıklayacak olan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’dır.‘ diyerek dile getirdi.

GENEL BAŞKANIMIZ AHMET DAVUTOĞLU‘NU ANLAMASINI BEKLEMİYORUM!‘

Başkan Çakıroğlu açıklamasına, ‘Son olarak yozlaşmış, şeffalık ve hesap verebilirlik ilkesinden kopmuş, ‘ben yaptım oldu’ anlayışındaki insanların Türkiye’de temiz ve dürüst siyaseti kurumsallaştırmak için neredeyse hiçbir faninin elinin tersiyle itemeyeceği makamları reddeden, bu yolda hayatını vakfeden Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu anlamasını beklemiyorum. Aslolan milletir, milletimizin hakemliğidir. Saygılarımla.’ diyerek son verdi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

                                                                                   UKİD - Sarı Saltuk Kültür Merkezi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi