İstanbul Gündemi

Ümraniye´de 8 Mahalle Aynı Sofrada Buluştu

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
27 Haziran 2016 Pazartesi 01:52

Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sokak iftarlarının ikincisi gerçekleşti. Elmalıkent ve Dumlupınar Mahalleleri´nde bulunan Özyavuz Caddesi´nde düzenlenen iftara Başkan Hasan Can da katıldı.

Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının ikincisi gerçekleşti. Ümraniye Belediyesi, 10 bin Ümraniyeliyi aynı sofrada buluşturdu. Elmalıkent ve Dumlupınar Mahalleleri´nde bulunan Özyavuz Caddesi´nde düzenlenen iftara; Elmalıkent, Kazım Karabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray, İnkılap, Hekimbaşı ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleri´nde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen sokak iftarına Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve Yönetimi, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve Yönetimi, muhtarlar, meclis üyeleri, AK Parti Ümraniye Mahalle Başkanları ve Yönetimleri, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Düzenlenen iftar programında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu bir konuşma yaptı. Çakıroğlu: ?Rabbime şükürler olsun, böylesine güzel bir akşamda belediyemizin kurmuş olduğu bu sofrada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Rabbim bu ayın feyzinden, bereketinden yararlanmayı hepimize nasip etsin. Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun? dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can: ?Ümraniye bir manevi iklim şehri. Ümraniyemizde Ramazan´ı bir başka güzel, bayramı bir başka güzel, yazı bir başka, kışı bir başka güzel hale getirmeye çalışıyoruz. Elhamdülillah, Ramazan gelince Ümraniyeli kardeşlerimiz Ramazan´ı Ramazan gibi yaşıyorlar? dedi.

Geçtiğimiz yıllarda 100 bin kişilik bir iftar sofrası kurduklarını hatırlatan Başkan Hasan Can, ?Rabbim öyle bir sofrayı kurmayı bize nasip etti. O rakamı aşan hiçbir belediye de olamadı? dedi.

Başkan Hasan Can: ?Biz istiyoruz ki, iftar yapmak isteyen herkes iftar yapabileceği bir sofra bulsun. Çok şükür Ümraniye´de kimse ben iftar yapmak istiyorum ama evim yok, param yok kaygısını yaşamayacak. Çünkü herkesin iftar yapabileceği bir sofra hazırladık? dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı´nın Diyarbakır´ın Sur ilçesinde düzenlediği iftara da değinen Başkan Hasan Can, ?Terör mağduru olmuş kardeşlerimizle aynı sofrada, İslam ve kardeşlik sofrasında bir araya geldik. Hep beraber iftar ettik, kardeşliği yudumladık? dedi. Başkan Hasan Can son olarak birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasını noktaladı.

Düzenlenen iftara katılan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu da kısa bir konuşma yaptı. Dervişoğlu: ?Bu güzel iftar sofrasının kurulmasına vesile olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Allah hepinizin tuttuğu oruçları kabul etsin? diyerek konuşmasına son verdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Kur´an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra okunan ezanla birlikte binlerce Ümraniyeli hep birlikte iftarını açtı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi