İstanbul Gündemi

YSK Başkanı Ahmet Yener’den elektronik seçim açıklaması!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra elektronik seçime geçmeyi planladıklarını açıkladı.
YSK Başkanı Ahmet Yener’den elektronik seçim açıklaması!
Haberler / Politika
16 Haziran 2023 Cuma 10:45

Türkiye’nin elektronik seçime geçmesinin şart olduğunu belirten Ahmet Yener, bu konuda yerel seçimlerden sonra çalışacaklarını açıkladı.

“TÜRKİYE NİHAYETİNDE ELEKTRONİK OYLAMAYA GEÇECEK”

YSK Başkanı Yener, Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda “Bir ya da iki seçim sonrası elektronik oylamaya belki önce yurtdışından başlarız. Seçmen sayımız daha az diye. Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek. Kurulda, 2014’te bu konuda bir çalışma yapılmış. Yurtdışına kurul üyelerimiz siyasi parti temsilcileriyle beraber gitmiş ama bu çalışmanın devamı gelmemiş. Biz de bu konuyu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ELEKTRONİK SEÇİM DÜŞÜNCEMİZ VAR”

Yerel seçimlerden sonra çalışmaların başlayacağını da belirten Ahmet Yener, “Önümüzde hemen bir yerel seçim var. Elektronik seçim düşüncemiz var; yerel seçimlerden sonra elektronik oylamanın altyapısı nasıl olur, pilot olarak mı başlanır ya da bir sonraki milletvekili ve cumhurbaşkanı seçiminde hemen elektronik oylamaya geçebilir miyiz?” dedi.

“EKONOMİK OLARAK BİZİ MASRAFTAN KURTARACAK”

Elektronik seçimlerin ülkeyi büyük bir ekonomik yükten de kurtaracağını belirten YSK Başkanı, “Elektronik oylama ekonomik olarak bizi büyük masraftan kurtaracak. Vatandaşımız için de büyük bir kolaylık sağlanacak. Birçok yönden faydası olacak. Parlamentodaki siyasi parti temsilcilerimizle yasal düzenleme gereken konularda görüşme yapacağız. Eğer yasal düzenleme yapılabilirse elektronik seçime geçilir. 2028 ya da daha sonraki olur, ama kaçınılmaz. Benim öngörüm elektronik oylamaya geçilecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi