İstanbul Gündemi

Zeynel Kızılkaya; ‘Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
16 Ekim 2021 Cumartesi 13:50

Programa; CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Basın Mensupları ile Ümraniye’nin birçok mahallesinden muhtarlar katıldı.

‘MUHTARLARIMIZIN BÜYÜK BİR SORUNU HALA ÇÖZÜM BEKLEMEKTEDİR’

Toplantının amacı konusunda 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı olarak muhtarların sorunlarının farkında olduklarını söyleyen İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya; ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır’ diye konuştu. Kızılkaya; “1829’dan günümüze kadar 191 yıllık bir kurumdur muhtarlık. Ancak sorumluluğu olup, görev ve yetkisinin yeteri kadar kıymet bilmemesi ve yetkilerinin havada kalması maalesef bu alanın olumsuz yanlarından biridir. Belki özlük hakları çözülmüş gibi dursa da muhtarlarımızın büyük bir sorunu hala çözüm beklemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi muhtarlarımızla ilgili ne diyor?” diyerek sorusuna şu yanıtı verdi.

MUHTARLAR İÇİN HAZIRLANAN VE 105 MADDEDEN OLUŞAN KANUN TASLAĞI!

105 maddeden oluşan geniş bir kanun taslağını hazırladıklarını ve önemli olan 10 maddenin ise buradan tekrar açıklayacaklarını belirten CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, şöyle konuştu; “82 kanuna dağıtılmış değil tek bir muhtarlık kanunu oluşturulması ve muhtarların görev, yetki, sorumluluk ve sosyal haklar bütüncül bir kanun olmalıdır. Muhtarlık seçimleri için birleşik oy pusulası esası getirilecektir. Her muhtarımızın ayrı bir muhtarlık evi olmalı seçim sonuçları ve devir teslim törenleri de bu muhtarlık evlerinde yapılmalıdır. Muhtarlarımıza yardımcı büro personeli tahsis edilecektir. Merkezde belediyelerde, kırsalda ise il özel idarelerine muhtarlarla bir yardımcı büro personeli tahsis etme zorunluluğu getirilmelidir. Yardımcı büro personelinin aylıkları onu tahsis eden kurum tarafından karşılanmalıdır. Kaldırılan köy tüzel kişilikleri yeniden oluşturulacaktır. Her muhtarlığın ayrı bir bütçesi olacaktır. Sosyal yardımlar muhtarlar aracılığı ile dağıtılmalıdır. Belediye seçimlerinde muhtarların seçildiği mahalleyle ilgili bir karar alınacaksa o kararın görüşüldüğü belediye meclis toplantısına muhtarın da katılması ve toplantıda söz ve karar sahibi olması önem arz etmektedir. Son olarak Türkiye Muhtarlar birliğinin kurulması tüm bunları ve geri kalan 105 maddeden oluşan kanun taslağı Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında siz değerli muhtarlarımıza tüm bu vaatlerin gerçekleşeceğinin teminatını veriyorum”

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi