İstanbul Gündemi

Abdülkadir Selvi’den İmamoğlu’na saldırı yorumu! ‘Bu soruların cevabı...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:27

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri kapsamında dün Erzurum’da halka hitap eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu alana bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi. Yaşanan bu olaya bir tepki de Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’den geldi.

İŞTE SELVİ’NİN O KÖŞE YAZISI:

İMAMOĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM

ERZURUM’da Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sırasında taşlanmasını tek kelime ile kınıyorum. Ve çok tehlikeli buluyorum. Dadaşlar diyarı Erzurum’a yakıştırmadığımı söylüyorum. Bu saldırı İmamoğlu’nun şahsında Türk demokrasisine yapılmış bir saldırıdır. Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere saldırı sırasında yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bu tür saldırılar geçmişte demokrasimize büyük zararlar vermişti. Bu saldırı sırasında atılan taşların hedefinde de sadece Ekrem İmamoğlu değil, demokrasimiz vardır. Seçim kampanyası başladığından bu yana yaşanan gerilime dikkat çekip önlem alınması çağrısı yapıyorum.

SORULAR... SORULAR

İmamoğlu’nu dinlemek üzere binlerce insan toplanmışken, karşı tarafta bir grubun toplanmasına neden engel olunmadı? İmamoğlu konuşurken taşlı saldırıda bulunanlar kimlerdir? Olay sırasında güvenlik güçleri neden etkin bir şekilde müdahale etmedi?

Bu soruların cevabının verilmesi gerekiyor. Maalesef birileri 14 Mayıs seçimlerini provoke etmek için elinden geleni yapıyor. İktidarın gereken önlemleri alıp buna izin vermemesi gerekiyor. Son sözüm: Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırı karşısında tüm siyasi partilerin ve liderlerin ortak bir tavır ortaya koyması gerekiyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi