İstanbul Gündemi

Ak Parti Adalar ve Kartal'la Kongreleri Tamamlandı

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
24 Kasım 2014 Pazartesi 00:05

 Ak Parti Adalar ve Kartal’la Kongreleri Tamamlandı

AK Parti İstanbul 5. Olağan Kongre Dönemi devam ediyor. Büyük bir heyecana ve coşkuya sahne olan kongreler de, Adalar ve Kartal ilçe kongreleri tamamlanarak ilçe başkanları seçildi.

Kongrelere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilatın her kademesinden birçok teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını İl Sekreterya Başkanı Özlem Öztekin Vural’ın yaptığı Adalar 5. Olağan İlçe Kongresi, Büyükada Anadolu Kulübü’nde İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu, Adalar’da, marka değeri haline gelmiş AK Parti yerel yönetim anlayışının yeniden hakim kılınması gerektiğini belirterek, “Adalar’da biz her zaman dik ve alnı açık bir şekilde yürüyecek teşkilat mensuplarıyız. Çünkü biz, AK Parti siyaseti anlamında Adalar’da boynumuzu öne eğdirecek hiçbir söz, fiil ya da davranışın sahibi değiliz. Biz Adalar’a hizmet eden, bu hizmetleri de göğsünü gere gere ilçenin her noktasında anlatabilecek birikime ve hizmet tecrübesine sahip teşkilat mensuplarıyız. Biz ısrarla ve kararlılıkla, ilmik ilmik dokuyarak, Adalar’ı 2019’da yeniden AK Partili bir belediye başkanıyla ve yerel yönetimlerde bir marka olan AK Parti belediyeciliğiyle buluşturacağız. Onun için bu vazife önemlidir. Göreve gelecek arkadaşların devralacakları bayrağı daha yukarı taşımak konusunda fevkalade bir performans ortaya koymaları gerekir.” dedi.

İl Başkanı Aziz Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bizim Türkiye’de bu güne kadar yaptığımız hizmetler ortadadır. Sözümüz ve kavlimiz olmasına rağmen muhalefetin tavrı ve tutumu dolayısıyla yerine getiremediğimiz sivil anayasayı yapabilmemiz için, tek başına anayasa yapabilecek şekilde seçimlerden güçlü çıkmamız gerekiyor. Bugüne kadar AK Parti karşıtlığında bir araya gelen cephenin, hangi koşul olursa olsun, ne zaman olursa olsun AK Parti’yi bertaraf etme mantığında bir araya gelen anlayışın bir başka payandası daha var. ‘Paralel yapı’ dediğimiz, ‘paralel örgüt’ dediğimiz bir ihanet şebekesiyle de karşı karşıyayız. Biz bu paralel şebekeyi geçtiğimiz yerel seçimlerde Adalar’da hissettik. Adalar’da bu paralel yapının AK Parti karşıtı cepheyle nasıl saf tuttuğunu, nasıl bir hainlik içerisinde olduğunu gördük. Seçimlerde bu kutlu davanın başarısını engellemeye çalışan basit, ucuz, sıradan paralel yapılarla mücadele etmeliyiz. Bu kervanın yolcuları olarak kutlu davanın hedefine ulaşması için birbirimize kenetlenmek zorundayız. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır.”

Adalar 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, İsmail Hakkı Durmuş Adalar İlçe Başkanlığına seçildi.

 

Kartal 5. Olağan İlçe Kongresi, İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Hasan Doğan Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını İl Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Cin’in yaptığı kongrede, İl Başkanı Aziz Babuşcu da bir konuşma yaptı.

Kongre sürecinin bir demokrasi bayramı havasında devam ettiğini belirten İl Başkanı, “Bugüne kadar kongrelerimizde istişare ve uzlaşmayı, herkesi dinleyen, uyumu ve yenilenmeyi esas alan, birlik ve dayanışma içinde yeni bir seferberlik başlatmak isteyen bir anlayışı ortaya koymaya çalıştık. Bu amacımıza büyük oranda ulaştığımızı düşünüyorum. Kartal’da 2014 seçimlerini kaybettikten sonra, muhasebemizi yapıp, eksiklerimizi tespit ettik. Bu kongrede bu değerlendirmelerin ardından görev alacak arkadaşlarımız, 2019’da Kartal’ı AK Parti yerel yönetim anlayışıyla yeniden buluşturma sorumluluğunu üstlenecekler. Hepimiz bu sorumluluğu taşımalıyız. İnanıyorum ki, hep birlikte çalışarak bu hedefe ulaşacak ve hem Kartal hem de İstanbul için bir güzelliği daha hayata geçireceğiz. Önümüzdeki süreçte ‘paralel örgütle’ de mücadele etmek durumunda olduğumuzu bilmeliyiz. Onun için hazırlığınız, donanımınız her zamankinden daha güçlü olsun. Motivasyonunuz daha zinde bir şekilde sahaya yansımalıdır. Ben öyle olacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kongrede bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasına Kartal ilçe teşkilatının kurulduğu günden bu yana şahsi ve nefsi hiçbir beklentisi olmadan AK Parti Kartal teşkilatında görev alan bütün dava arkadaşlarına da emeklerinden dolayı teşekkür ederek başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye sevdamızdan, yeni Türkiye’yi inşa davamızdan bizleri kimse vazgeçiremeyecektir. Her şey Türkiye için! Bu yolculuk sizlerin iradesiyle, milletimizin iradesiyle Türkiye’yi dünyada her alanda üst sıralara taşıyana kadar devam edecek. Biz milletimizle omuz omuza yürüdüğümüz için; devrim niteliğinde, güzel, faydalı işler yaptık. Yolumuza çıkan çetelerden korkumuz olmadı. Tehditlerden korkumuz olmadı. Modern, post modern her türlü darbe girişimine pabuç bırakmadık. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde kapalı kapılar arkasında ağzı sulanarak ‘bu Erdoğan’ı nasıl alt ederiz’ hesabını yapan, içi kirli, niyeti kirli, nefesi kirli, duası kirli, beklentisi kirli işbirlikçilere, Türkiye düşmanlarına pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Son yerel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sizin iradenize ipotek koymak isteyenlere karşı sizler ‘hadi oradan’ dediniz. Siz iradenize sahip çıktınız. Türkiye’yi bir üçüncü dünya ülkesi olarak görüp hesap yapanların hevesleri yine kursaklarında kaldı. Allah şahit, millet iradesine, sizin iradenize gölge düşürmedik ve bundan sonrada düşürmeyeceğiz inşallah.”

Kartal 5. Olağan İlçe Kongresi sonucunda, Muhammed Mehdi Akman Kartal İlçe Başkanlığına seçildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi