İstanbul Gündemi

AK Parti'den 3 dönem kararı geldi!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
13 Mart 2023 Pazartesi 15:12

14 Mayıs seçimleri için, Milletvekili adayı başvuruları bugün itibariyle başladı. Geçtiğimiz senelerde, AK Parti tarafından uygulanan 3 dönem kuralı bulunuyordu. 3 dönem kuralı gereğince, 3 dönem boyunca milletvekilliği yapmış herhangi bir aday, milletvekili adayı olmak için başvuru yapamayacaktı. Erdoğan, geçtiğimiz dönemlerde bu konuya ilişkin yeni bir düzenleme yapılmayacağını bildirmiş olsa da Partiden yeni bir açıklama daha geldi.

”O MKYK'NIN VERECEĞİ KARAR"

Milletvekili seçim sürecinin başlamasının ardından, gözler yeniden AK Parti'ye çevrildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ise, bu konu hakkında “Tüzüğümüzde hala 3 dönem kuralı mevcut bir şekilde işlemeye devam ediyordu. Bu süre, 2017'De MKYK'ya bırakıldı. Artık bu MKYK tarafından verilecek bir karar. 3 dönem vekillik yapanlar da artık başvuru yapabilecek” dedi.

LİSTEDEKİ İSİMLER ÖNEMLİ!

AK Parti bünyesinde, 3 dönem kuralına takılan oldukça önemli isimler var. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,  eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ ve eski Bakanlardan Cevdet Yılmaz gibi isimler de yer alıyor. Aynı zamanda, 3 dönem kuruluma takılan isim listesinin de 76 kişiden oluştuğu biliniyor.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi