İstanbul Gündemi

ALİ KILIÇ: ‘MUHALEFETİN SÖZLERİNE KULAKLARINIZI KAPAMAYIN’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 10:17

Ümraniye Meclisi’nin ocak ayı ikinci oturumunda söz alan CHP Ümraniye Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, hükümetin inşaat yatırımlarına büyük paralar harcadığını, vatandaşın geçmediği köprüye para ödediğini ve bunun sonucunda gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu vurguladı. Kılıç şunları söyledi:

“BUNLAR ZATEN RUTİN HİZMETLER”

“Sacit Terzi Bey‘in konuşmasında sunmuş olduğu rakamlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin resmi verileridir. Bir gazeteden veya x bir yerden alınmış rakamlar değildir. Bugün için Ümraniye‘yi ilgilendirmeyen konular diyebilirsiniz, olabilir ama şöyle düşünmek lazım. Biz muhalefetiz, yapılması gereken eksikler varsa iktidara aktarıyoruz. Ben iktidar olsam, bana gelen geri bildirimleri gerçekten uygularım ki bir hizmet üretebileyim. Bu açıdan bakmak lazım. Ejder Bey dile getirdi; şehir hastaneleri, köprüler, yollar... Bu hizmetler zaten yapılması gereken rutin hizmetlerdir.”

“YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE MAAŞ ALAN KAÇ ÜYE VAR”

“Cumhuriyet tarihine baktığımızda o dönemde eksiklikler olabilir.  Bugün yapılan hizmetlere baktığımızda harcanan bütçe çok fazla. Biz iktidar olsaydık belki bu hizmetleri yapamayabilirdik ama vatandaşımızın aç kalmasına da engel olurduk. Açlık sınırının altında bir maaş almasını da engellerdik. 45 kişilik meclisimizin içinde yoksulluk sınırının üzerinde maaş alan kaç üyemiz var? Ülkedeki gelir dağılımını tepeden aşağıya kadar eşit bir şekilde yapabiliyor muyuz? Bu zorluğu tabana nasıl yayarız diye düşünce üretmek lazım. Bu borç yükü ile SSK’lar batırılmış diyorsanız ben hiçbir şey söylemiyorum. Mersin‘deki Şehir Hastanesi‘ne gittim. Bir ucundan bir ucuna taksi tutarak gitmeniz lazım. Biz inşaat sektörü ile ilgili en azından dile getirmek istiyoruz. Biz İstanbul’da yaşadığımız için Osmangazi Köprüsü’nden geçip oraya para ödüyoruz. Ömrü hayatımda deniz görmemiş vatandaşımız da buraya vergi ödüyor, geçmediği köprüye para ödüyor. Muhalefetin yaptığı eleştirilere kulak verelim. Ümraniye‘de eksiklerimiz varsa biz size yetelim, zaten halkımız değerlendirmeye alacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi