İstanbul Gündemi

BAĞCILAR'DA UZANAN YARDIM ELİYLE HAYATA TUTUNDULAR

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
30 Kasım 2014 Pazar 19:58

BAĞCILAR’DA UZANAN YARDIM ELİYLE HAYATA TUTUNDULAR

Bağcılar’da 22 yıldır uygulanan “Halk Meclisi Toplantısı” bir kadının çileli hayat hikayesini ortaya çıkardı.

Küçük yaşta boşanan anne ve babası tarafından sokağa terk edilen, anneannesi tarafından büyütülen Birsen Başar, Halk Meclisi’nde sıkıntılarını dile getirdi. Evlendikten sonra biri zihinsel engelli iki çocuğuyla zor günler yaşayan Başar’ın yaşamı kendisine uzanan yardım eliyle değişti.

Küçük yaşta boşanan anne ve babası tarafından terk edilen, evlendikten sonra biri zihinsel engelli iki çocuğuyla ortada kalan Birsen Başar’ın hayatı, Bağcılar Belediyesi Halk Meclisi’nde sıkıntısını anlattıktan sonra kendisine uzanan yardım eliyle değişti.

Yıllar sonra evlenen Başar, ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşandı. İki çocuğuyla ortada kalan Başar, Arnavutköy’de kirada oturduğu evinden ayrılmak zorunda kaldı. Yeniden Bağcılar’daki Yıldıztepe Mahallesi’ne dönen Başar, dayısının arkadaşına ait bir dükkanın yarısını odaya çevirerek oturduğu odaya yerleşti. Başar, küçücük odada yatalak anneannesi, iki çocuğu, hasta dayısı ve onun 5 zihinsel engelli çocuğuyla yaşamaya başladı. Şeker hastası olan ve çalışamayan dayısının önceki evden kirayı ödeyemediği için çıkarıldığını da anlatan Başar, dükkandan bozma odada hayatta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi.

“BAŞKAN SESİME KULAK VERDİ”

Bağcılar’da 22 yıldır devam eden “Halk Meclisi Toplantıları”nın Yıldıztepe Mahallesi’nde düzenleneceğini öğrenen Başar, çok sevindi. Program sırasında diğer katılımcılar gibi mikrofonu eline alarak sorunlarını dile getiren Başar, yaşadığı zorlukları anlatarak yardım istedi. Kendisini dinleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başar’a yardım etmek için yardımcılarına talimat verdi. Toplantıdan sonra yaşamında çok olumlu değişiklikler olduğunu anlatan Başar, şöyle konuştu:

“Başkanımız Lokman Çağırıcı, Halk Meclisi’nde beni dinledi. Sıkıntılarımı anlattım. Lokman Başkanımızın talimatıyla yanıma gelen belediye yetkililerine yaşadığım sıkıntıları anlattım. Bir süre sonra da devletin verdiği yardımlardan faydalanmaya başladık. Dayımın engelli çocukları için devletimiz 1400 lira yardım yapıyor. Belediyemiz de ihtiyacımız olan gıda yardımında bulunuyor.

Başkan Çağırıcı’nın kendisinin ve dayısının altı engelli çocuğuna da yardım eli uzattığını anlatan Başar, “Benim ve dayımın altı engelli çocuğu da şu an Engelliler Sarayı’ndaki değişik branşlarda verilen kurslara katılıyorlar ve rehabilite oluyorlar. Meslek öğrenirken aynı zamanda sosyal yaşama katılıyorlar. Yeni arkadaşlar ediniyorlar.” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi