İstanbul Gündemi

Bahçeli’den Ali Babacan açıklaması ‘Çok zekice...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Nisan 2022 Perşembe 16:13

Gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından Gezi davası kararlarına, Ali Babacan’dan erken seçim tartışmalarına kadar birçok konuda konuştu.

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Kemal Kılıçdaroğlu Bey benim okul arkadaşımdır. Aynı okulda yetişmişizdir. Okulumuzdan da iki ayrı genel başkan çıkmıştır sosyal demokrat çizgide. Birisi Aydın Güven Gürkan Bey‘dir, ikincisi de Kemal Kılıçdaroğlu‘dur. Kılıçdaroğlu siyasi hayata girdiği zaman meşhur Gandi‘ye benzetilen bir üslupla ‘yumuşak güç‘ diye tabir edilen, onunla başladı. Onu yaparken hitabeti de güzeldir. Eğer 3 cümleyi tekrar tekrar aynı şekilde tekrarlamazsa çok net konuşuyor demektir. Bu bakımdan siyasete girdiği dönemlerdeki Sayın Kılıçdaroğlu şimdi yok.”

“Mümkün olduğu kadar hakaretten de uzak kalıyoruz”

“Bu tarihe kayıt düşen üsluplardır. Tavsiyem Türkiye gergindir. Türkiye şiddete karşı muhataptır. Ekonomik yönden önemli sıkıntıları vardır. Uzun yıllar terörle karşı karşıya kalmıştır. Birçok çevrelerde sıcak savaşlar ve onların çatışmaları bulunuyor. Böyle bir ortam içinde Türkiye’nin istikrara ve yumuşak bir iklime ihtiyacı var. Böyle bir ortamı germeye de kimsenin hakkı olmasa lazımdır. Sert konuşmak mümkündür; ama o sertliğin içerisinde tahrik edici, şiddeti körükleyici, hakaret içerikli ifadelerden kaçınmak lazımdır. Biz de siyasi hayata girdiğimiz günden beri konuşmalarımızı bazen çok sert üslupla yapıyoruz. Ama bizim konuşmalarımızda sertlik var, hakaret yok. Çünkü ifade edebilmek açısından bazen yüksek sesle bir şeyler söyleme ihtiyacı hissediyoruz. Bütün bunlara rağmen mümkün olduğu kadar hakaretten de uzak kalıyoruz.”

“5’ine de aynı uyarı gelirse ortada ‘6‘ diye bir şey kalmaz”

“6‘dan evvel 5‘i düşünün. 5 birbirine benziyor mu? Bir araya geldiğinde yumruktan başka bir şey olmuyor. Yumruğun da adını Kemal Kılıçdaroğlu koydu. Buna dikkat etmek lazım. Dağılma değil, çok zeki hareket ediyor. Yeni siyasi partilerle alakalı seçim kanununu dikkate alarak bu günden işaret veriyor. 6 kişi ile bir yere varılamayacaksa o zaman tek başına nasıl seçime girip sonuç alacağını şimdiden düşünüyor ve uyarıyor. Demek ki 5’ine de aynı uyarı gelirse ortada ‘6‘ diye bir şey kalmaz.”

“MHP bu iki takvime göre hazırlıklarını devam ettiriyor”

“Bunların içinde kim varsa onlarla bütünleşmek isteriz. Ama ısrar eden gelmedi, yolumuza devam ederiz. Seçim zamanında olacak, olması lazım. Koalisyonlar döneminde sabah yatıp, akşam ‘seçim‘ deyip de Türkiye’yi bir sürü sıkıntıya koyarken, cumhur ittifakının istikrar sağlayıcı kalıcı vasfını, yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı çok yakın onun da. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz. Seçimleri zamanında yapacaksan 19 Nisan itibarıyla değerlendirme yapmışız. Bu, 425 gün demektir, 1 yıl 2 ay demektir. Bugün ayın 27’si olduğuna göre bir haftayı düştüğün vakit gittikçe azalıyor. Mahalli idareler seçimleri 31 mart 2024‘te yapılacak. O da 712 gün, 1 yıl 11 ay 12 gündür. MHP bu iki takvime göre hazırlıklarını devam ettiriyor.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi