İstanbul Gündemi

Başkan Baş'tan milyonları sevindiren teklif!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
28 Kasım 2022 Pazartesi 11:07

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, milyonları ilgilendiren ve mutlu eden bir açıklama yaptı. Başkan Baş, asgari ücret üzerinden verginin kaldırılması gerektiğini ve iktidara gelmeleri durumunda ilk olarak yapacakları işlerden birisinin bu olduğunu açıkladı. 
Bir haber sitesinin Youtube kanalında soruları cevaplayan Baş, çeşitli konular üzerine önemli açıklamalar yaptı. 

'VERGİ POLİTİKASININ DEĞİŞMESİ LAZIM'

Türkiye‘de hiçbir siyasi yapılanmanın ekonomiye dair makul, mantıklı ve geçerli bir çözüm üretemediğini anlatan Baş, 'Türkiye‘de vergi politikasında ciddi adımlar atmamız lazım. Vergi insanımızın sırtında büyük bir yük. Devlet asgari ücretliden, asgari ücretlinin çalıştığı kadar para kazanıyor.  Niye bu vergiyi alıyoruz? Bu ekonomide bir yük ve insanımız bu şartlarda geçinemiyor. Yarın asgari ücreti artıracaksınız, artırdığınızda ekonomiyi daha da darbeye maruz bırakacaksınız, bir darbe daha vuracaksınız. Böyle bir sistem yürüyor” diye konuştu. 

'ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMASIN'

Başkan Hüseyin Baş, asgari ücretten alınan verginin kaldırılması gerektiğini belirterek, 'Biz, bu vergilerden arınalım diyoruz.  Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde bu kadar vergi yok. Yani bu vergi olmasa bizim Türkiye‘de şu anda en düşük asgari ücretimiz zaten 8 bin lira oluyor. Hiç artışa gitmenize gerek yok. Bir vergiyle bunu yapabiliyorsunuz. İşveren cephesinden baktığımızda, işveren 100 liralık bir katma değer ürettiğinde bunun neredeyse Türkiye‘de ortalama 40- 45 lirasını vergiye ödüyor. KDV ödüyor, gelir vergisi ödüyor, stopaj ödüyor, ödüyor da ödüyor...' dedi. 

'HERKES VERGİ ALTINDA EZİLİYOR'

Hem işveren hem de işçi sınıfının sürekli olarak vergiler yüzünden ezildiğini vurgulayan Baş, 'Şimdi vergileri bir kere çağdaş bir seviyeye getirmemiz lazım. Bizim ilk hedeflerimizden biri Türkiye‘de vergileri düşürmek. Şu anda toplamda yüzde 40‘lara, 45‘lere varan vergiyi yüzde 20‘lere düşürmemiz lazım. Devletin buradan yüzde 40 değil yüzde 20 kadar alması lazım. İktidar olabilirsek bunu 2 yıl içinde maksimum yüzde 10‘lara kadar düşürmek istiyoruz. Çünkü çağdaş dünyada bu böyle. Vergiyle dönen bir devlet olmaz. Vergi bizim için temel politikaları oluşturmak adına bütçede bir gelir olabilir ama bütün yükü alıp vatandaşın sırtına yüklemek gibi bir durum olmaması lazım” şeklinde konuştu. 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi