İstanbul Gündemi

Başkan Çakıroğlu ‘Gelecek’te basın özgür ve bağımsız olacak’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 14:51

“MİLLETİN SESİNİ DUYURMA İŞLEVİNİ YÜRÜTEN AZ SAYIDA BASIN EMEKÇİSİ İSE CEZALANDIRILIYOR”

“Ülkemiz, uzun bir süredir demokrasi, ifade hürriyeti ile insan hak ve özgürlükleri konusunda gerileme yaşarken, daha fazla demokrasi vadeden başkanlık sistemi aksi bir etki yaratmış ve sorun daha da derinleşmişti. İktidarın kan kaybettiği hususların başında da maalesef ifade ve düşünce özgürlüğünün vazgeçilmez unsuru basın hürriyeti geliyor. İktidar, yakınlarının hatta akrabalarının kamu kaynaklarını kullanarak devir aldıkları medya organları ile neredeyse medyayı hükümet bildirileri ve propagandasını yayınlayan birer araç haline getirdi. Gerçekleri yazma ve milletin sesini duyurma işlevini yürüten az sayıda basın emekçisi ise cezalandırılıyor.”

“BASINIMIZIN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ OLACAĞI GÜNLERE BİRAN ÖNCE KAVUŞMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

“Türkiye, basın özgürlüğü 2020 yılı endeksinde, 180 ülke arasında 154. Sırada yer alıyor. Artık sıradan bir uygulama haline gelen uzun süreli tutukluluklar, yasal başvuruları hukukun etrafından dolanmak suretiyle reddedilen gözaltındaki gazetecilerin durumu hukukun üstünlüğünün Türkiye’de artık kalmadığını gösteriyor. Bu vesileyle mesleğini hakkıyla icra eden tüm basın emekçilerimizin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü tebrik ediyor, basınımızın özgür ve bağımsız olacağı günlere biran önce kavuşmayı temenni ediyorum.”

 

Yavuz Topal – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi