İstanbul Gündemi

Başkan Genç KKTC'nin kuruluşunu andı!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Kasım 2022 Salı 10:29

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ‘yavru vatan‘ KKTC‘yi unutmadı. Başkan Genç, KKTC‘nin kuruluşunun 39. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 
Genç, sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda, Kıbrıs‘ın yüzyıllardır Türk toprağı, Türkiye‘nin bir parçası olduğunu anımsattı. 

'BİZİM YAVRU VATANIMIZ'

Oradaki soydaşlarla her zaman yakın ilişki içinde olmaya özen gösterdiklerini anlatan Genç, 'Orası bizim yavru vatanımız. Aslında orası da bizim vatanımız. Ay-yıldızın dalgalandığı Türk beldesi. O yüzden orayı ne Sarıyer‘den ne de ülkemizin herhangi bir yerinden ayırmıyoruz.' dedi.

'ZAMANINDA GEREKEN YAPILDI'

Başkan Genç, 1974‘teki Kıbrıs zaferine de değinerek, 'Orada bir takım olaylar yaşandı. Soydaşlarımız katledilmeye kalkışıldı. Ancak başta rahmetli Ecevit olmak üzere gereken yapıldı. KKTC kuruldu. Bu kuruluşun yıl dönümünü kutluyor, Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’i, şehit düşen kahramanlarımızı ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş‘ı saygı ve rahmetle anıyorum.' diye konuştu. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi