İstanbul Gündemi

Başkan Kartoğlu'ndan CHP'li Özbakır'a cevap!

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Kasım 2022 Salı 10:35

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı‘nda İBB CHP Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır‘ın Bahçeşehir‘deki Şelale Park Evleri üzerinden ortaya attığı iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Planlamaların dönemin CHP belediyesi tarafından yapıldığını anlatan Kartoğlu, 'Bahçeşehir‘i savunduklarını anlatıyorlar. Kendi zihniyetindeki insanların şu anda Bahçeşehir‘i nasıl betonlaştırdığına hep beraber şahit oluyoruz' dedi.

'KONUNUN MUHATAPLARI KENDİLERİ'

'Anlattıkları konunun muhatapları da kendileri.' diyen Kartoğlu, şöyle devam etti:
'Tahsis kararı alacak olan maddede planla ilgili yeni bir ticaret alanı yok, yer takası var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin imarla ilgili uygulamalarının zaman konusunda ve uygulama konusunda ısrarlı bir şekilde karar çıkarmamasından kaynaklı muzdaripliğimizi, buradan tüm belediyelerimiz adına iletmek istiyorum. Kararların çıkmamış olması ve bizim burada ısrar kararı olarak çıkarmış olmamız, bence İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bir ayıbıdır. Burada takaslanan yer, mevcutta iki arsanın birbiri ile yer değişmesidir. Sıfırdan bir imar değildir. Bunun altını çizmek istiyorum.' 

'BAHÇEŞEHİR‘İ ONLAR BETONLAŞTIRDI'

Başkan Kartoğlu, imar uygulamasının 2003 yılında yapıldığını aktararak, 'Buradaki betonlaşmayı anlatıyor, halbuki buradaki emsalleri yükselten kendileri. Bu bahsedilen arsada daha komik, 2009 yılında Bahçeşehir‘de CHP ilçe belediye başkanı adayı olarak yarışmaya katılan Mehmet Kaban isimli vatandaşın yönetiminde olan bir siteyi anlatıyor bize. Hem Bahçeşehir‘i savunduklarını anlatıyorlar, hem kendi zihniyetindeki insanların şu anda Bahçeşehir‘i nasıl betonlaştırdığına hep beraber şahit oluyoruz.' diye konuştu. 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi